Ίσως κι ο δικός σου τρόπος ζωής στην καραντίνα να έχει αλλάξει και να μην είναι όπως πριν. Η κατάσταση αυτή σου έχει μάθει πολλά και η ζωή σου δεν είναι όπως πριν. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι καλό να αλλάξουν και τα πάντα όμως με το που γυρίσεις στην κανονικότητα που είχες και πριν. 

Είσαι σε καραντίνα, βαρέθηκες τόσο καιρό μες το σπίτι, θες να επιστρέψεις στις παλιές σου συνήθειες. Περιμένεις πώς και πώς την ώρα που θα μπορείς να βγαίνεις έξω χωρίς να στέλνεις SMS, που θα μπορείς και πάλι να πηγαίνεις για καφέ όποτε θες και θα επιστρέψεις και πάλι στους γνώριμους για σένα ρυθμούς, αφήνοντας πίσω ό,τι έζησες στην καραντίνα. Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν σκέφτεσαι;

Κι όμως είναι λάθος! Ο τρόπος ζωής στην καραντίνα μπορεί να σου έχει διδάξει πολλά που πρέπει να κρατήσεις στη ζωή σου, δεν πρέπει να τα αφήσεις. Όχι γιατί θα σου βάλει κάποιος πρόστιμο, αλλά γιατί κάνουν καλό σε σένα, σε βελτιώνουν σαν άνθρωπο και εξελίσσουν την ποιότητα της ζωής σου.

Είσαι τόσο καιρό μέσα στο σπίτι και σίγουρα θες να βγεις και πάλι έξω, όμως όταν το κάνεις μην ξεχάσεις όλα τα σημαντικά που σου έμαθε η καραντίνα και η πανδημία αυτή. Γιατί όντως σου έμαθε…

Ποιες συνήθειες της καραντίνας πρέπει να κρατήσεις στη ζωή σου από ‘δω και πέρα;

Υπομονή 

Κι αν η καραντίνα έμαθε κάτι σε όλους μας είναι η υπομονή. Μπορεί να μην ζεις την καλύτερη περίοδο της ζωής σου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα υπάρξει και καλύτερη. Απλά ορισμένες φορές χρειάζεται λίγη παραπάνω υπομονή. Πόση; Θα δείξει! Αλλά καλύτερα να έχεις υπομονή κι επιμονή παρά να είσαι απαισιόδοξη, έτσι δεν είναι;

Υγιεινός τρόπος ζωής 

Γυμναστική, υγεινή διατροφή, σωματική και πνευματική ισορροπία, με μια λέξη wellness. Και ναι, η καραντίνα ίσως να σου έδωσε κι εσένα να καταλάβεις -επιτέλους- πως αν δεν γυμνάζεσαι και λίγο θα… “σκουριάσεις” και πως το delivery δεν είναι η μόνη λύση.

τρόπος ζωής στην καραντίνα

Unsplash/Toa Heftiba

Αξία των μικρών πραγμάτων

Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια βόλτα στο πάρκο, όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα είναι πολύ σημαντικά. Ίσως πολλές φορές να ζητάς το κάτι παραπάνω και να έχεις απαιτήσεις, όμως τώρα με την καραντίνα, που ίσως μερικά από αυτά να σου έλειψαν, τα εκτίμησες καλύτερα και κατάλαβες πως τελικά αυτά αξίζουν στη ζωή. Για όλα αυτά πρέπει να είσαι ευγνώμων. Μην περιμένεις το ταξίδι για να περάσεις καλά. Μια βόλτα στο πάρκο, παρατηρώντας τη φύση και τα πουλιά, αρκεί για να κάνεις κάτι ευχάριστο, ειδικά παρέα με κάποιον που αγαπάς.

τρόπος ζωής στην καραντίνα

Καθαριότητα 

Σίγουρα είναι ανάμεσα σε όσα έμαθες αυτό το χρονικό διάστημα κι αναμφίβολα πρέπει να υπάρχει στη ζωή σου. Είτε ήσουν είτε όχι ανάμεσα στους ανθρώπους που έπλεναν συχνά τα χέρια τους και φρόντιζαν την υγιεινή, τώρα σίγουρα έμαθες πως είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο πίστευες.

Χαλαροί ρυθμοί ζωής 

Μη μου πεις ότι και μες την καραντίνα έτρεχες όλη μέρα; Ε λοιπόν, ελπίζουμε πως δεν το έκανες και πως κατάλαβες επιτέλους ότι και λίγη χαλάρωση δεν βλάπτει. Το lockdown ήταν μια καλή ευκαιρία για να σταματήσεις να τρέχεις από υποχρέωση σε υποχρέωση και να αρχίσεις να ζεις λίγο πιο ήρεμα, απολαμβάνοντας το καθετί.

Απλά σε παρακαλούμε, μην σταματήσεις να το κάνεις!

Και τέλος… κράτα δίπλα σου τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, αυτούς που όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα σου σε στήριζαν στις ανησυχίες σου και δεν σε ξέχασαν επειδή δεν μπορούσατε να βγείτε για καφέ ή ποτό!

Σημασία πλέον δεν έχει τόσο το πώς πέρασες στην καραντίνα σου, αλλά το τι άνθρωπος θα είσαι μετά απ’ αυτή. Κι αν θες να διατηρήσεις μια καλή ισορροπία σωματικά και ψυχικά, φρόντισε να μην αποβάλλεις αυτές τις ευεργετικές συνήθειες που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στη ζωή σου από ‘δω και πέρα! 

Διάβασε ακόμα:

5 πράγματα που ο κορονοϊός σε κάνει να εκτιμάς λίγο παραπάνω!

Photos: Pexels