Πάντα θεωρούσες πως το να πάσχει κάποιος από αγχώδεις διαταραχές έχει μόνο αρνητικά στοιχεία. Κι, όμως, δεν είναι έτσι! Ποιες είναι οι super- δυνάμεις που έχουν οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές;

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ωραίο να πάσχει κάποιος από υπερβολικό άγχος και έχει πολλές δυσκολίες στην καθημερινή του ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες super- δυνάμεις που έχουν οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές και πολλοί αγνοούν.

Ποιες είναι οι δυνάμεις που έχουν οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές;

Εντοπίζουν τα ψέματα

Οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές μπορούν πιο εύκολα να εντοπίσουν αν κάποιος τους λέει ψέματα. Έχουν πλήρη επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω τους, τι έχει ειπωθεί κι αν κάτι είναι ψέμα ή αλήθεια.

Όταν τους μιλάς είναι συγκεντρωμένοι, σε ακούν με προσοχή και είναι πιο εύκολο να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μεγαλύτερο IQ

Κι όμως, θεωρείται πως οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές έχουν πιο υψηλό IQ, έχουν πολύ καλή αντίληψη και αναλύουν τα πάντα. Το επίπεδο της ευφυίας τους συχνά είναι πιο υψηλό από αυτό άλλων ανθρώπων και δίνουν βάση στις λεπτομέρειες. Συχνά έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι με πιο υψηλό IQ πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές και vice versa.

Έκτη αίσθηση

Έχουν την έκτη αίσθηση και αυτή τους βοηθά να μπορούν να προβλέψουν κάποια γεγονότα πριν καν συμβούν. Εντοπίζουν πιο εύκολα και γρήγορα τον κίνδυνο και ειδοποιούν εγκαίρως για αυτόν. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι με υπερβολικό άγχος μπορούν να εντοπίσουν τις απειλές σε μόλις 200 milliseconds! Εντυπωσιακό!

Διαβάζουν τη σκέψη σου

Τρομακτικό; Κι όμως οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές μπορούν να διαβάσουν τι σκέφτεσαι και να καταλάβουν τα vibes που εκπέμπεις. Αντιλαμβάνονται την ενέργειά σου και τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναναστραφούν με ανθρώπους που εκπέμπουν αρνητική αύρα.

Απίστευτη ενέργεια

Ζηλεύεις κι εσύ την ενέργειά τους. Οι άνθρωποι με αγχώδεις διαταραχές δεν είναι down όπως νομίζεις. Έχουν αυξημένα επίπεδα ενέργειας, το μυαλό τους δεν ησυχάζει ποτέ και το σώμα τους δεν σταματά να κινείται.

Το να πάσχεις από αγχώδεις διαταραχές δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο αλλά έχει και ορισμένα θετικά στοιχεία, ορισμένες super- δυνάμεις που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν!

Διαβάστε επίσης:

Οι γυναίκες είναι πιο μίζερες απ’ τους άνδρες μέχρι να φθάσουν σ’ αυτή την ηλικία

Photo: Unsplash/Lena Bell