Οι αλλαγές που πρέπει όλοι να κάνουμε τον Σεπτέμβρη!

LIKE US ON FACEBOOK

Σεπτέμβρης. Για ορισμένους είναι ένας αδιάφορος μήνας, για άλλους είναι μήνας νέων ευκαιριών, ξεκινημάτων, αλλαγών. Εμείς θα κρατήσουμε το δεύτερο. Ποιες είναι οι αλλαγές στη ζωή σου που πρέπει να κάνεις τον Σεπτέμβρη;

Επειδή ποτέ δεν μας άρεσαν οι μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές (ό,τι είναι ξαφνικό συνήθως δεν είναι για καλό), βήμα-βήμα αλλάζουμε την καθημερινότητά μας και φτιάχνουμε τη ζωή μας όπως θα θέλαμε.

Κι αν υιοθετήσεις μερικές θετικές συνήθειες, τότε στο τέλος της ημέρας θα νιώθεις γεμάτος και χαρούμενος με τον εαυτό σου.

Οι αλλαγές στη ζωή σου που πρέπει να γίνουν απ’ το Σεπτέμβρη

Κάνε μια υπόσχεση στον εαυτό σου

Καθημερινά κάνεις υποσχέσεις στον εαυτό σου από την ώρα που ξυπνάς μέχρι το λεπτό που θα πέσεις για ύπνο: Αύριο θα ξυπνήσω πιο νωρίς, θα κάνω περισσότερη δουλειά, θα πετύχω τους στόχους μου, θα, θα, θα… Πόσα από αυτά κάνεις;

Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια υπόσχεση και να την εκπληρώνεις, όχι να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Αν θέλεις να ξυπνάς νωρίτερα, απλά κάντο. Και αφού το κάνεις μια φορά, κάντο πιο συχνά.

αλλαγές στη ζωή σου

unsplash/Ava Sol

“Σβήσε” τον εγκέφαλό σου

Ως άνθρωποι, λιγάκι δυσκολευόμαστε να σβήσουμε για λίγο τον διακόπτη του εγκεφάλου όταν πρέπει. Όταν έχεις 10 λεπτά να χαλαρώσεις, τότε το μυαλό σου σκέφτεται τα πάντα, όλες τις ντροπιαστικές σου στιγμές, ό,τι έχεις κάνει από τα παιδικά σου χρόνια. Για να το αποφύγεις αυτό, οι ειδικοί λένε πως μπορείς να βάλεις έναν λευκό θόρυβο ή θορύβους από τη φύση και να τους ακούς όσο χαλαρώνεις.

Σου φαίνεται περίεργο μέχρι να το κάνεις και να δεις ότι λειτουργεί.

Προέτρεψε τον εαυτό σου

Πόσο τέλειο θα ήταν να εμφανιζόταν μπροστά σου στο τέλος της ημέρας όλα όσα έκανες και να έβλεπες τι είχες κάνει; Μπορεί και να μη σε ικανοποιούσε το αποτέλεσμα ενώ από την άλλη ίσως να το χρειαζόσουν για να έχεις ένα κίνητρο.

Δεν δίνουμε χώρο και χρόνο στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας και δεν ακούμε την εσωτερική φωνή μας. Άκουσέ την και μπορεί να σε εκπλήξει. Δες τι θέλεις να κάνεις, τι σε ικανοποιεί, να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις ήδη πετύχει και να θέλεις να κάνεις κι άλλα.

αλλαγές στη ζωή σου

unsplash/Noah Silliman

Να είσαι ανοιχτός στον κόσμο

Μπορείς να έχεις eye contact με κάποιο άγνωστο, μπορείς να πεις μια καλημέρα σε κάποιον που δεν γνωρίζεις, μπορείς να πλησιάσεις ανθρώπους και να είσαι ανοιχτός.

Και όταν είσαι εσύ ανοιχτός, τότε θα σου ανοιχτεί κι ο κόσμος. Θα νιώσεις πιο ελεύθερος και χαρούμενος και αυτό θα ελκύεις. Μπορείς να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα!

Get lost!

Νομίζεις πως γνωρίζεις την πόλη που ζεις όπως γνωρίζεις την παλάμη του χεριού σου;;; Προσπάθησε να χαθείς (εντάξει, όχι εντελώς), να περιπλανηθείς σε δρομάκια που δεν είχες περπατήσει ποτέ γιατί δεν σε έβγαζε ο δρόμος σου. Φυσικά, να σιγουρευτείς ότι είσαι και ασφαλής!

Είναι ο τέλειος τρόπος να περνάς περισσότερη ώρα σε εξωτερικούς χώρους και να δεις με άλλο μάτι, άλλη οπτική το μέρος που αγαπάς. Επισκέψου μαγαζάκια που δεν έχεις επισκεφτεί στο παρελθόν, δες το ηλιοβασίλεμα από ένα ψηλό σημείο που ανακάλυψες πρόσφατα. Οι μικρές στιγμές σαν κι αυτές, δίνουν αξία και νόημα σε όλη την ημέρα!

Photo: unsplash/Jon Tyson

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved