Κάθε χρόνο τα ίδια. New Year’s resolution και τα σχετικά. Κι έρχεται ο τελευταίος μήνας του χρόνου που συνειδητοποιείς ότι δεν πετυχαίνεις τους στόχους που θέτεις κάθε χρόνο. 

Κάθε Γενάρη λες “φέτος θα το καταφέρω” και κάθε Δεκέμβρη απογοητεύεσαι. Γιατί; Τι κάνεις λάθος και δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου; Φταίνε οι στόχοι που θέτεις ή κάνεις εσύ κάποιο λάθος στην πορεία;

Φυσικά και οι στόχοι δεν φταίνε, εκτός αν θες να πας στο φεγγάρι, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι οι στόχοι που βάζεις, αλλά το πώς και πόσο επιδιώκεις να πετύχεις αυτούς τους στόχους.

Ποια είναι τα λάθη σου;

Δεν βάζεις ρεαλιστικούς στόχους

Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να λες “θέλω να χάσω 10 κιλά μέσα σ’ ένα μήνα”. Φυσικά και αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά ούτε και καλό για το σώμα σου. Δεν μπορείς να λες “θα πάω ταξίδι στις Μπαχάμες φέτος” τη στιγμή που δεν έχεις κάνει αποταμίευση. Πρέπει να θέτεις ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους, αν θες να πετύχεις κάτι.

Πώς να πετύχεις όλα όσα θέλεις μέσα στη νέα χρονιά;

Παραμελείς τους στόχους σου

Θέτεις έναν στόχο και μετά από λίγο τον παραμελείς, δεν νοιάζεσαι πια τόσο γι’ αυτό και δεν φροντίζεις, ώστε να τον πετύχεις. Μα είναι τώρα στόχος αυτός; Ποιος σου ‘πε ότι όλα γίνονται μόνα τους και δεν πρέπει να προσπαθήσεις για αυτά που θες να πετύχεις; Φυσικά και έχεις πολλά στο κεφάλι σου, αλλά αν θες οπωσδήποτε να πετύχεις κάτι πρέπει να βάλεις και κάποιες προτεραιότητες.

δεν πετυχαίνεις τους στόχους

Δεν κάνεις μικρές αλλαγές

Τα πράγματα δεν αλλάζουν ξαφνικά κι οι στόχοι δεν πετυχαίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Ξεκίνα με μία μικρή αλλαγή και κάνε μια αλλαγή τη φορά με σκοπό να πετύχεις αυτό που θες. Έτσι, θα βάλεις στο πρόγραμμά σου τον στόχο σου και τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις γι’ αυτόν και δε θα αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους!

Διάβασε ακόμα:

Ξέρουμε πόσο ακριβώς διαρκούν οι στόχοι σου για το νέο έτος!

Photos: Pexels