Υπάρχουν άνθρωποι που κατά μέσο όρο την ημέρα περνούν 30 με 60 λεπτά στον καθρέπτη συνολικά. Εσύ πόσο συχνά κοιτάζεσαι στον καθρέπτη; Κι αν μειώσεις αυτόν τον αριθμό τι θα συμβεί;

Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα πείραμα και να μειώσεις το πόσο συχνά κοιτάζεσαι στον καθρέπτη καθημερινά. Αποστολή σου για μια εβδομάδα θα είναι να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη συνολικά 10 λεπτά και μετά να δεις τη διαφορά.

Για να σε πείσουμε, όμως, να κάνεις αυτό το μικρό πείραμα στον εαυτό σου θα σου πούμε τι περίπου θα συμβεί στον εαυτό σου και την ψυχολογία σου.

Αν είσαι απ’ τους ανθρώπους που κοιτάζονται αρκετή ώρα στον καθρέπτη το πρωί για να ετοιμαστούν, αν σταματάς σε κάθε καθρέπτη για να δεις αν έχεις λερωθεί ή πώς στρώνουν τα μαλλιά σου, τότε όλα αυτά θα αλλάξουν. Αντί να κοιτάζεσαι κάθε λίγο και λιγάκι στον καθρέπτη και να μην χάνεις την ευκαιρία όπου υπάρχει καθρέπτης να διορθώσεις και κάτι ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι άλλο.

πόσο συχνά κοιτάζεσαι στον καθρέπτη

Photo: unsplash/Vince Fleming

Συνέχισε να ακολουθείς το τυπικό πρόγραμμα της διατροφής σου και της γυμναστικής σου και την κοινωνική ζωή όπως και πριν. Θα ενθουσιαστείς και τις περισσότερες στιγμές θα το αγαπήσεις αυτό το πείραμα ενώ μερικές μπορεί λιγάκι και να ζοριστείς αλλά μην ενδώσεις.

Θα μάθεις πως δεν χρειάζεται να βασίζεσαι σημαντική στην ομορφιά σου κι αν σου πετάνε μια ή δύο τρίχες παραπάνω ή πώς ακριβώς εφαρμόζει ένα ρούχο πάνω σου. Μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου, χωρίς να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη, αν κάθισε καλά το makeup και να ακολουθείς διαρκώς το beauty routine σου.

Φυσικά, σε δύο περιπτώσεις μπορείς να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη: Όταν γυμνάζεσαι και όταν θέλεις να δεις αν σου έχει κολλήσει μαρούλι στο δόντι μετά τη σαλάτα που έφαγες.

Στο γυμναστήριο φυσικά, μπορείς να καθίσεις πίσω-πίσω και να ρίχνεις κλεφτές ματιές για να διορθώσεις την άσκηση σου ή το σώμα σου γιατί ορισμένες φορές πραγματικά βοηθά.

πόσο συχνά κοιτάζεσαι στον καθρέπτη

Unsplash/kevin laminto

Πώς σε βοηθά αυτό το παράδοξο πείραμα;

Η επιθυμία να καλύψεις κάτι λίγο περισσότερο, να βάλεις μια ακόμη στρώση μάσκαρα, να φτιάξεις λίγο το κραγιόν σου… όλα αυτά μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εχθρός σου.

Η φυσική σου ομορφιά θα σε κάνει να αποκτήσεις περισσότερη συνείδηση του εαυτού σου. Μπορεί να μην γνωρίζεις αν έχει χαλάσει το makeup ή να έχει ξεβάψει λίγο το κραγιόν σου και θέλει ανανέωση αλλά μπορείς να ζήσεις με αυτά.

Και το εκπληκτικό είναι ότι κανείς δεν θα σου πει να διορθώσεις κάτι στην εμφάνισή σου, ούτε θα σε κοιτάξει περίεργα, αλλά εσύ θα νιώσεις πολύ καλύτερα, πιο απελευθερωμένη και συνειδητοποιημένη για τον εαυτό σου.

πόσο συχνά κοιτάζεσαι στον καθρέπτη

unsplash/Jacalyn Beales

Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως περνάς τόσο πολύ χρόνο μπροστά από τον καθρέπτη που δεν το συνειδητοποιείς και η αλήθεια είναι πως δεν το έχεις ανάγκη.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο πολύ για να καλύψεις τις “ατέλειές” σου. Στο τέλος της ημέρας όλα θα είναι καλύτερα και θα συνειδητοποιήσεις πως ο χειρότερος εχθρός σου είναι ο εαυτός σου και μόνο εσύ μπορείς να το ελέγξεις.

Διαβάστε επίσης:

Η λάθος προτεραιότητα που έχεις στη ζωή σου και πώς να την αποβάλλεις

Photo: unsplash/Ladislav Bona