Νιώθεις μόνος; Αυτοί είναι οι τρόποι για να σταματήσεις να είσαι!

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι πολύ επώδυνο και άσχημο να νιώθεις μόνος, πόσο μάλλον αν έχεις δίπλα σου άλλα άτομα και συνεχίζεις να νιώθεις έτσι.

Ειδικά στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και τα social media κυριαρχούν σε κάθε σπίτι, η μοναξιά είναι μία κατάσταση που δε θα περιμέναμε να υπάρχει. Κι όμως, υπάρχει και μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που νιώθουν απομονωμένοι από το σύνολο. Η αντιμετώπιση της μοναξιάς θα πρέπει να απασχολεί αρκετά την κοινωνία και τους ειδικούς, αφού τα κρούσματα αυτών που νιώθουν μόνοι αυξάνονται.

Γιατί, όμως, να νιώθει κάποιος μόνος στις μέρες μας;

Το ότι ζούμε στον κόσμο της τεχνολογίας και των social media δεν σημαίνει ότι έχουμε και παρέα. Έχει αποδειχθεί, άλλωστε, σήμερα ότι οι νέοι αναλώνονται περισσότερο από ποτέ στις οθόνες τους, με αποτέλεσμα να μην κοινωνικοποιούνται, όσο κι αν μιλάνε με φίλους και γνωστούς στα social και ανταλλάσσουν likes. Ο καθένας πλέον ζει με τη δικιά του οθόνη και με τους εικονικούς του φίλους παρά με τους αληθινούς. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κι ένα άλλο είδος ανθρώπων σήμερα που βιώνει τη μοναξιά. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είτε έκαναν λάθη στη ζωή τους και κατέληξαν μόνοι, είτε η ζωή τους τα έφερε έτσι, ώστε να μην έχουν συντροφιά, φιλική ή ερωτική. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, νέους και ηλικιωμένους, είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μια λύση για την αντιμετώπιση της μοναξιάς τους.

Πώς να σταματήσεις να είσαι μόνος;

Κατοικίδιο

αντιμετώπιση της μοναξιάς

stock.tookapic.com

Δεν μπορείς να φανταστείς τα οφέλη που σου προσφέρει η απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου, όποιου κι αν προτιμάς. Η συντροφιά που θα νιώσεις είναι απερίγραπτη, αφού θα έχεις κάποιον να του μιλάς, ακόμα κι αν δεν μπορεί να σου λύσει τα προβλήματα και τις απορίες σου. Επίσης, θα έχεις έναν καλό λόγο να ξυπνάς το πρωί, αφού δε θα είσαι πια μόνος. Θα πρέπει να φροντίσεις, να ταΐσεις και να ασχοληθείς με το ζωάκι σου. Αν νιώθεις αρκετά μόνος, θα σου πρότεινα να αποκτήσεις ένα όμορφο σκυλάκι, καθώς η φροντίδα του είναι μεγαλύτερη.

Δραστηριότητα

Γράψου σε μια ομάδα χορού, γυμναστικής ή σε κάποιο άθλημα, ώστε να γυμνάζεσαι και να δυναμώνεις ταυτόχρονα και το σώμα σου. Μπορείς, ακόμα, να γραφτείς σε μια ομάδα ζωγραφικής, θεάτρου, μουσικής ή σε οποιαδήποτε άλλη δημιουργική απασχόληση σε εμπνέει. Αυτό θα σε βοηθήσει να κοινωνικοποιηθείς και διευρύνεις το κοινωνικό σου περιβάλλον.

Ταξίδεψε

αντιμετώπιση της μοναξιάς

Ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς! Θα κερδίσεις τόσα πράγματα που δεν μπορείς καν να τα φανταστείς. Τα ταξίδια και οι εκδρομές δε θα σε βοηθήσουν μόνο στην αντιμετώπιση της μοναξιάς, αλλά θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις νέα μέρη και τοπία, που δεν είχες φανταστεί καν ότι υπάρχουν.

Εθελοντισμός

Αν πάλι, καμία δραστηριότητα δεν σε εμπνέει ή για κάποιον άλλο λόγο δεν θες να γραφτείς, μπορείς να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό. Είναι μία πολύ όμορφη και καλή επιλογή, αν θες να προσφέρεις τη βοήθειά σου σε όποιον τη χρειάζεται, αλλά και στα κοινά. Ίσως είναι μία από τις καλύτερες και πιο δημιουργικές ασχολίες, που θα μπορούσες να έχεις.

Οικογένεια και φίλοι

αντιμετώπιση της μοναξιάς

Μην ξεχνάς ποτέ τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους, την οικογένεια και τους φίλους σου. Ακόμα κι αν έχετε χαθεί ή έχετε να τα πείτε καιρό είναι πάντα αυτοί που θα βρίσκονται πάντα δίπλα σου και θα σε στηρίζουν, Γι’ αυτό και μην τους ξεχνάς και μην απομακρύνεσαι από αυτούς, γιατί ακόμα και σε μια δύσκολη στιγμή είναι η καλύτερη παρέα και βοήθεια για σένα.

Ψυχολόγος

Αν η αντιμετώπιση της μοναξιάς είναι για σένα μια δύσκολη υπόθεση, ακόμα και μετά τις παραπάνω συμβουλές, τότε το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό. Αν νιώθεις πνιγμένος, γεμάτος άγχος και θλίψη, τότε πιθανότατα ο ψυχολόγος να μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει.

Προσπάθησε να καταπολεμήσεις το αίσθημα άγχους που σε διακατέχει και αύξησε τις κοινωνικές σου επαφές. Μην κλείνεσαι σπίτι σου. Η ζωή είναι έξω και πρέπει να τη ζήσεις!

Διάβασε ακόμα:

Η απλή πρακτική για να μην νιώθεις μοναξιά και να ζήσεις περισσότερο!

Photo: Unsplash/
Anthony Tran
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved