Ναι, αύριο είναι Δευτέρα. Και γιατί σκας;

LIKE US ON FACEBOOK

Κάθε Κυριακή τα ίδια. Αύριο είναι Δευτέρα και δεν θες να πας στη δουλειά σου. Εντάξει, το καταλαβαίνω, αλλά γιατί το θυμάσαι κάθε Κυριακή; 

Μα κάθε Κυριακή το ίδιο πράγμα; Θυμάσαι ότι αύριο ξεκινάει μια καινούργια εβδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιήσεις. Κι αρχίζεις κάπως έτσι κι αγχώνεσαι, στεναχωριέσαι και νιώθεις ότι πιέζεσαι και καταλήγεις να λες ότι δεν θες να πας στη δουλειά αύριο και γενικότερα δεν έχεις όρεξη για όλες αυτές τις υποχρεώσεις που σε περιμένουν.

Κι εγώ θα σε ρωτήσω το εξής. Δεν έχεις κάνει τις επιλογές σου; Τότε γιατί γκρινιάζεις;

Εσύ δεν επέλεξες τη δουλειά που κάνεις; Αν όχι, αλλάζει το πράγμα, γιατί όπως φαίνεται πιέζεσαι για τα θέλω κάποιου άλλου. Αν, όμως, κάνεις τη δουλειά που εσύ διάλεξες γιατί τέτοια στεναχώρια; Στην τελική επιλογή σου είναι. Αν δεν θες, άλλαξε δουλειά. Εντάξει, δεν είναι τόσο εύκολο, όμως υποτίθεται πως κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει και σ’ ευχαριστεί ή τουλάχιστον αυτός είναι ο σκοπός. Τώρα τι έγινε και γκρινιάζεις;

δεν θες να πας στη δουλειά

unsplash/Masaaki Komori

Κι ας πούμε πως δεν σ’ ενοχλεί μόνο ο φόρτος εργασίας της δουλειάς, αλλά και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχεις. Αν είσαι γονιός κι έχεις παιδιά, τότε αυτό είναι ευτυχία κι όχι λόγος για να σκας και θα έπρεπε τουλάχιστον εσύ να το καταλαβαίνεις καλύτερα αυτό. Το να περιποιηθείς τα παιδιά σου και να τα φροντίσεις δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά και επιθυμία ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.

Αν, από την άλλη, είσαι από αυτούς ή αυτές που κάνουν όλες τις δουλειές μόνοι τους στο σπίτι κι οι υπόλοιποι δεν βοηθούν, τότε μάλλον θα πρέπει να βάλεις μια οργάνωση και να χωρίσετε τις δουλειές του σπιτιού.

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι θες μια αλλαγή στη ζωή σου!

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν είναι αυτό που σε ενοχλεί και σε έχει κάνει να δυσανασχετείς που αύριο είναι Δευτέρα πρέπει να το σκεφτείς καλά και να δεις γιατί νιώθεις έτσι. Στην τελική, όλοι δουλεύουμε κι όλοι έχουμε υποχρεώσεις, όμως σημασία έχει να τις έχεις επιλέξει εσύ ο ίδιος και να είσαι ευχαριστημένος με τις επιλογές σου. Αν τα βάλεις κάτω και δεν σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις, μάλλον κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να το ψάξεις πολύ περισσότερο.

Μην απογοητεύεσαι, όμως, Δευτέρα είναι και θα περάσει, όπως και κάθε Δευτέρα. Αυτό που έχεις εσύ να κάνεις είναι να κάνεις μες τη μέρα σου πράγματα που αγαπάς κι ευχαριστιέσαι, προκειμένου να περνούν λίγο καλύτερα αυτές οι κουραστικές μέρες. Βγες για καφέ, για περπάτημα, ξεκίνα μια δραστηριότητα, άκου μουσική και δες φίλους. Μόνο καλό θα σου κάνουν όλα αυτά κι ίσως κάποια στιγμή να ‘ρθει η Δευτέρα που θα ξυπνήσεις με κέφι και όρεξη για όλη τη βδομάδα!

Αυτοί είναι οι τρόποι για να το καταφέρεις:

Απόφυγε τη μελαγχολία της Κυριακής και πήγαινε στη δουλειά με όρεξη αύριο!

Photo: Unsplash/ Makenna Entrikin

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved