Η καθημερινότητά σου μπορεί να είναι δύσκολη, να έχεις πολλά πράγματα να κάνεις μέσα στη μέρα και να μην σου φτάνει ο χρόνος πολλές φορές, όμως πρέπει να χαίρεσαι που είσαι γυναίκα! 

Με τόσα που έχεις στο κεφάλι σου καθημερινά, με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και την πίεση είναι δύσκολο κάποιες φορές να θυμάσαι και τον εαυτό σου, όμως πίστεψέ με πρέπει να χαίρεσαι που είσαι γυναίκα. Και πρέπει να φροντίζεις για τον εαυτό σου. Και να τον αγαπάς. Και να κάνεις πράγματα για αυτόν.

Γιατί να χαίρεσαι που είσαι γυναίκα;

Αρχικά, μην ξεχνάς πόσα θετικά έχεις ως γυναίκα. Έχεις τη δυνατότητα να νιώσεις στην κοιλιά σου ένα πλασματάκι και να το φέρεις στον κόσμο, ωριμάζεις πιο γρήγορα και είσαι πιο ανθεκτική στον πόνο σε σχέση με τους άντρες, μπορείς να βελτιώσεις εύκολα και γρήγορα την εμφάνισή σου είτε με ρούχα είτε με βάψιμο και οτιδήποτε άλλο, καθώς και μπορείς να εκφράζεις πιο άνετα τα συναισθήματά σου. Οι λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι είναι πάρα πολλοί και όλοι το ίδιο σημαντικοί, όμως στην καθημερινότητά σου δεν πρέπει να ξεχνάς τον εαυτό σου.

Μην ξεχνάς ποια είσαι!

Σταμάτα από σήμερα κι όλας να παραμελείς τον εαυτό σου και να μην ασχολείσαι με το ποια είσαι. Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον εαυτό σου, να δεις τι θέλεις και τι πρέπει να αλλάξεις στη ζωή σου. Για παράδειγμα, θες να χάσεις κιλά, βάλτο σαν στόχο και πέτυχέ το. Τι περιμένεις;

Επίσης, το ότι είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να ασχολείσαι με το σώμα και την ομορφιά σου. Ναι, θα συνεχίσεις να κάνεις αποτρίχωση, μάσκες ομορφιάς, να βάφεσαι και να φροντίζεις το δέρμα σου.

Συγχρόνως, θα φροντίσεις και το πνεύμα σου, θα βρεις χρόνο να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να πας σε ένα μουσείο ή μια θεατρική παράσταση με την κολλητή σου, το σύντροφό σου ή τα παιδιά σου. Κι όμως, δεν είναι περιττά όλα αυτά, ούτε χάσιμο χρόνου.

Με αυτούς τους τρόπους θα αρχίσεις να θυμάσαι ποια είσαι και τι σου αξίζει κι είμαι σίγουρη πως όπως περνάει ο καιρός θα αισθάνεσαι και καλύτερα με τον εαυτό σου!

Διάβασε τι άλλο πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε:

Αυτό που πρέπει να κάνεις μια φορά στη ζωή σου αν είσαι γυναίκα!

Photo: Pexels