Μην αφήνεις τα συναισθήματά σου να σ’ ελέγχουν | Μάθε να τα διαχειρίζεσαι

LIKE US ON FACEBOOK

Εσύ τι πιστεύεις; Μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας ή θέλοντάς και μη ασκούν εκείνα έλεγχο πάνω μας και καθορίζουν τις αντιδράσεις μας; Η ψυχολόγος Lisa Feldman Barrett θεωρεί ότι τα συναισθήματα δεν μας συμβαίνουν χωρίς τη βούλησή μας, επομένως μπορούμε να τα διαχειριστούμε προκειμένου να δράσουμε σωστά σε κάθε περίσταση στη ζωή μας!

Μάθε με ποιο τρόπο μπορείς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου ώστε να τα ελέγχεις εσύ κι όχι εκείνα εσένα!

Διατήρησε το σώμα σου σε καλή κατάσταση

Η κυριαρχία των συναισθημάτων μας αρχίζει με τη διατήρηση ενός ισορροπημένου σώματος. Πρόκειται για μια συμβουλή που όλοι έχουμε ακούσει: Να τρώμε υγιεινά, να γυμναζόμαστε, να κοιμόμαστε αρκετά. Ο απλούστερος τρόπος για να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, είναι να έχεις τον έλεγχο του σώματός σου και να το διατηρείς σε μια καλή φυσική κατάσταση.

Εκτός από τα βασικά της διατροφής, του ύπνου και της άσκησης, η οικοδόμηση ενός υγιούς προϋπολογισμού του σώματος είναι δυνατή με πολλά άλλα μέσα. Αυτά περιλαμβάνουν μασάζ, γιόγκα, διαμονή στη φύση, ανάγνωση.

συναισθήματα

Καλλιέργησε τη συναισθηματική νοημοσύνη

Ο όρος συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει διαφορετικές εικόνες, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση αναφερόμαστε στο να μπορεί το μυαλό μας να φτιάξει την πιο σωστή αντίληψη συναισθημάτων σε μια δεδομένη κατάσταση.

Αυτό απαιτεί να τελειοποιήσουμε τις έννοιες των συναισθημάτων μας: Αντί να βάζουμε τα συναισθήματά μας κάτω από μια ομπρέλα (θετικά- αρνητικά), είναι καλό να μάθουμε τις «αποχρώσεις» τους. Η ικανότητά μας να διακρίνουμε τις λεπτές αποχρώσεις των διαφορετικών συναισθημάτων, θα δώσει στον εγκέφαλό μας περισσότερες επιλογές για να δρούμε σε κάθε περίσταση.

Απόκτησε νέες ιδέες

Οι νέες εμπειρίες που συγκεντρώνουμε ταξιδεύοντας, διαβάζοντας βιβλία, παρακολουθώντας ταινίες, δοκιμάζοντας νέα τρόφιμα, μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, ακόμα και μαθαίνοντας νέες λέξεις στη μητρική μας γλώσσα, μας γεμίζουν νέες ιδέες.

Πώς μπορεί αυτό να μας βοηθήσει να μάθουμε τα συναισθήματά μας; Ενθαρρύνοντας τον εγκέφαλό μας να διαμορφώσει νέες ιδέες, επηρεάζονται οι μελλοντικές αντιδράσεις και συμπεριφορές μας.

ψέματα που μπορείς να πεις σ' ένα ταξίδι

Τα συναισθήματα είναι το μεγαλύτερο όπλο σου, όμως, μπορούν να γίνουν και ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Εάν δεν τα διαχειρίζεσαι σωστά και τ’ αφήνεις να σε ελέγχουν, θα καταλήξεις μια ζωή να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες επειδή ήσουν “συναισθηματικά φορτισμένη”. Μην το επιτρέψεις αυτό!

Θες να μάθεις κι άλλα για τα συναισθήματα; Δες κι αυτό:

Ο θυμός σου είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλός σου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved