Μπορεί να είναι εύκολο να αφήσεις φαινομενικά αβλαβείς σκέψεις να σε κατακλύσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και μέρα με τη μέρα αυτές οι σκέψεις μπορεί να εντείνονται. Πώς θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και θα ανατρέψεις τις ανασφάλειες που νιώθεις;

Ωστόσο, έχει έρθει η ώρα να σταματήσεις να μιλάς άσχημα στον εαυτό σου και να τον γεμίζεις με αρνητικότητα. Αλλά θα μου πεις πόσο εύκολο είναι αυτό; Πώς θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και θα ανατρέψεις τις ανασφάλειες που νιώθεις και σε κατακλύζουν μέσα στη ημέρα;

Η διάσημη blogger και το μοντέλο, Mama Cax, που έγινε διάσημη στις πασαρέλες τόσο για τις έντονες ενδυματολογικές της επιλογές, όσο και για το πόσο ανοιχτά μιλά για την αναπηρία της, σου δείχνει τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, σε πραγματικό χρόνο ζήτησε από 41 γυναίκες μέσα σε ένα δωμάτιο να γράψουν σε ένα χαρτί τις τρεις ανασφάλειές τους και να τις μοιραστούν μεταξύ τους.

Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά η εμπειρία απέδειξε πως ακόμη και για μια στιγμή όταν είσαι πιο προσεκτική με το πώς μιλάς στον εαυτό σου μπορεί αμέσως να σταματήσει τις ανασφάλειες.

Μια υπόθεση: Δύο γυναίκες που ήταν εντελώς άγνωστες μεταξύ τους μέχρι εκεί τη στιγμή, είχαν το ίδιο χαρακτηριστικό: Και οι δύο νόμιζαν ότι ιδρώνουν πάρα πολύ και αισθάνθηκαν τεράστια ανακούφιση όταν συνειδητοποίησαν πως δεν ήταν μόνες.

 

Το να αφήνεις τις ανασφάλειές σου ανοιχτές, να μιλάς για αυτές και να μη τις κρύβεις δημιουργεί μια ευκαιρία να τις επαναπροσδιορίσεις και να αποκτήσεις περισσότερη δύναμη. Το πώς μιλάς στον εαυτό σου επηρεάζει το πώς νιώθεις ανέφερε η Cax, η οποία έχασε το πόδι της λόγω καρκίνου. “Αντί να πω ‘μισώ τα σημάδια μου’ είπα ‘είμαι χαρούμενη που επέζησα και αυτά τα σημάδια είναι το βραβείο μου'”.

Την επόμενη φορά που θα είσαι πολύ επικριτική με τον εαυτό σου, πάρε ένα λεπτό να το συνειδητοποιήσεις, γράψτο σε ένα χαρτί και στη συνέχεια σκέψου πώς μπορεί να μετατρέψεις αυτές τις ατέλειες σε κάτι θετικό.

Και μη σταματάς σε αυτό. Κάνε αυτήν την άσκηση αυτοπεποίθησης με τους φίλους σου. Θα σας βοηθήσει, θα σας ανακουφίσει, θα σας λυτρώσει.

Προειδοποίηση: Μπορεί να τρέξουν μερικά δάκρυα αλλά και αυτά είναι για καλό.

Διαβάστε επίσης:

Φράσεις που τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν φοβούνται να πουν!

Photo: unsplash/Priscilla Du Preez