Καλοκαίρι, η εποχή του χρόνου που θα έπρεπε να χαλαρώνεις και να ξεκουράζεσαι λίγο περισσότερο. Αντ’ αυτού, όμως, το άγχος το Καλοκαίρι συνεχίζεται κι όχι απλά δεν χαλαρώνεις, αλλά στρεσάρεσαι και περισσότερο. 

Από τη μία ανυπομονείς να πας διακοπές κι από την άλλη το στρες δεν μπορεί να φύγει από πάνω σου. Πας για μπάνιο στη θάλασσα και συνεχίζεις να είσαι αγχωμένος. Βγαίνεις βόλτα και πάλι τα ίδια. Ακόμα κι όταν παίρνεις άδεια δεν ηρεμείς εντελώς. Μα τι συμβαίνει και δεν  μπορείς να απαλλαγείς από το άγχος το Καλοκαίρι;

Γιατί έχεις άγχος το Καλοκαίρι;

Οι λόγοι ποικίλλουν ανάλογα και με την προσωπικότητα του καθένα, όμως σε γενικές γραμμές μπορείς να ταυτιστείς κι εσύ με τους παρακάτω πιθανούς λόγους που στρεσάρεσαι αυτή την εποχή του χρόνου αντί να ξεκουράζεσαι και να χαλαρώνεις.

Άγχος με το σώμα 

Πες την αλήθεια… Πόσο πολύ αγχώνεσαι με το πώς θα βγεις στην παραλία, χωρίς να έχεις χάσει τα περιττά κιλά; Λένε πως αυτό το άγχος είναι προνόμιο μόνο των γυναικών, όμως ας μην γελιόμαστε. Και οι άνδρες που δεν έχουν κοιλιακούς και γράμμωση αγχώνονται για το πώς θα βγουν στην παραλία. Αν τα ψωμάκια δεν έχουν φύγει κι εσύ δεν έχεις αποδεχθεί ακόμα -κακώς- το σώμα σου, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να βγάλεις από το μυαλό σου το άγχος που έχεις με το σώμα σου στις διακοπές.

Στρες με τη δουλειά 

Είναι λογικό το Καλοκαίρι να γίνονται αναπροσαρμογές στη δουλειά κι όταν κάποιος παίρνει άδεια να πέφτει το βάρος σε αυτούς που μένουν πίσω. Υπάρχει φυσικά και μια άλλη εκδοχή που έχεις άγχος με τη δουλειά κι αυτή δεν είναι άλλη από τη συνηθισμένη. Έχεις το άγχος που έχεις όλο το χρόνο. Παίρνεις άδεια, αλλά δεν λες να ξεχαστείς για λίγο και γι’ αυτό φταις εσύ και κανένας άλλος.

άγχος το Καλοκαίρι

Pexels

Και με το πλάνο διακοπών τι συμβαίνει; 

Έχεις βγάλει ένα πρόγραμμα για τις διακοπές σου και δεν μπορείς να δεχτείς ότι ίσως κάτι πάει στραβά. Αντί να απολαύσεις την κάθε στιγμή, εγκλωβίζεσαι με το πρόγραμμα που έχεις φτιάξει κι έχεις πολλές προσδοκίες. Ίσως, όμως, να μην έρθουν όλα όπως τα περιμένεις. Απόλαυσε την κάθε στιγμή και άσε στην άκρη την to do list. Διακοπές είσαι!

Οικονομικά 

Αν πας διακοπές και δεν μείνεις στο σπίτι σου, τότε τα οικονομικά θα βαρύνουν κι εσύ φυσικά θα αγχωθείς ακόμα περισσότερο. Η λύση πάντως δεν είναι να μην πας πουθενά. Προσπάθησε να κάνεις λίγη οικονομία τον προηγούμενο καιρό κι όταν έρθει η ώρα να φύγεις όρισε ένα budget με την παρέα σου, ώστε να μην σε πιέζουν οι υπόλοιποι για παραπάνω έξοδα που θα σε αγχώσουν περισσότερο.

Λιγότερος ύπνος 

Λίγο η ζέστη, λίγο η συσσωρευμένη κούραση από τις προηγούμενες ημέρες, δεν κοιμάσαι καλά τα βράδια κι αυτό βγαίνει σε άγχος. Σκέφτεσαι και πως σε λίγο τελειώνει η άδειά σου και δε θα ‘χεις ξεκουραστεί, οπότε δεν θέλει και πολύ.

άγχος το Καλοκαίρι

Pexels

Αυτό το Καλοκαίρι κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και χαλάρωσε, ξεκουράσου και σταμάτα επιτέλους να αγχώνεσαι. Μόνο έτσι θα περάσεις πραγματικά καλά στις διακοπές σου! 

Διάβασε ακόμα:

Τεχνικές χαλάρωσης απ’ το άγχος που πραγματικά θα σε βοηθήσουν!

Photo: unsplash/Danielle MacInnes