Μπορεί να απαντήσεις κατευθείαν, όμως για σκέψου το λίγο καλύτερα… Ηλιοβασίλεμα ή ανατολή του ηλίου; Τι αγαπάμε περισσότερο και τι θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά; 

Οι περισσότεροι άνθρωποι απαντούν κατευθείαν στο δίλημμα, λέγοντας το ηλιοβασίλεμα. Ειδικά το Καλοκαίρι, το ηλιοβασίλεμα κατακλύζει τα social media με φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες. Άλλοι πάλι τρέχουν στη Σαντορίνη για να σκαρφαλώσουν στην Οία και να δουν τον ήλιο να βυθίζεται αργά στη θάλασσα.

Ναι, το ηλιοβασίλεμα είναι υπέροχο και το αγαπάμε τόσο πολύ όταν τα χρώματα του ουρανού αλλάζουν, όταν το πορτοκαλί μπερδεύεται με το μωβ, το γκρι και το γαλάζιο.

Όμως, για κάτσε λίγο… Τα ίδια χρώματα δεν έχει και η ανατολή; Ναι!

Τότε ποια η διαφορά; Γιατί λατρεύουμε τόσο πολύ τα ηλιοβασιλέματα και ξεχνάμε την ανατολή; Και τελικά… Ηλιοβασίλεμα ή ανατολή του ηλίου;

ηλιοβασίλεμα ή ανατολή

Pixabay

Η διαφορά είναι σημαντική και αφορά την ώρα. Ναι, καλά διάβασες.

Στην ερώτηση λοιπόν τι αγαπάμε περισσότερο η απάντηση είναι το ηλιοβασίλεμα, όμως στο τι θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά απαντάμε φυσικά την ανατολή του ηλίου.

Ξέρεις κάτι; Το ηλιοβασίλεμα θα έπρεπε περισσότερο να μας μελαγχολεί. Είναι η δύση του ηλίου, συμβολίζει πως κάτι αργοσβήνει, πεθαίνει, χάνεται. Είναι το τέλος, του ηλίου, για την εκάστοτε ημέρα. Είναι σαν το τέλος μιας σχέσης. Γλυκόπικρο.

Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος είναι υπέροχα, αλλά δεν παύει να είναι η δύση του ηλίου.

Ενώ η ανατολή είναι αυτή που θα ‘πρεπε να αγαπάμε περισσότερο. Με την ανατολή ξεκινάει για όλους μας μια μέρα και ας μην ξεχνάμε πως κι αυτή την ώρα τα χρώματα είναι υπέροχα. Αλλά οι περισσότεροι συνήθως κοιμόμαστε και δεν τη βλέπουμε ή ακόμα κι αν τη δούμε θα ‘ναι επειδή τρέχουμε να πάμε στις δουλειές μας. Σπάνια βλέπουμε την ανατολή του ηλίου σ’ ένα όμορφο μέρος, παρέα με ανθρώπους με αγαπάμε.

Κι αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που θα θέλαμε να τη βλέπουμε πιο συχνά!

Βλέποντας την ανατολή του ηλίου είναι ο πιο αισιόδοξος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου! 

Photo: Pexels