Η ζήλια σε επηρεάζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις…Επηρεάζει την υγεία σου, σε κάνει να αλλάζεις μερικές φορές την πραγματικότητα. Αλλά είναι ένα φυσιολογικό, ανθρώπινο συναίσθημα που έρχεται και φεύγει…

Η ζήλια επηρεάζει την ψυχική και φυσική υγεία όταν υπάρχει για πολύ καιρό. Και μπορεί εσύ να επιρρίπτεις τις ευθύνες κάπου αλλού, αλλά πηγάζει από μέσα σου και μόνο εσύ μπορείς να απελευθερωθείς από αυτήν.

Πολλές φορές όταν οι άνθρωποι νιώθουν ότι ζηλεύουν αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας σχέσης. Ένα άτομο νιώθει πιο ασφαλές ενώ οι ανασφαλείς είναι αυτοί που θα κάνουν αδικαιολόγητες υποθέσεις και σενάρια με το μυαλό τους και γενικά: το χάος!

Και να μπορεί η ζήλια να καταστρέψει τη σχέση αλλά μήπως καταστρέφει την ψυχολογία σου πρώτα; Η ζήλια είναι ψυχολογική αλλά παρ’ όλο που είναι απλώς ένα παιχνίδι του μυαλού, πολλές φορές σε κάνει να αλλοιώνεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου.

Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η ζήλια πηγάζει απ’ τις μεγαλύτερές σου ανασφάλειες.
Σε μερικούς το αίσθημα είναι πιο έντονο από ότι σε άλλους και ίσως στηρίζεται και σε παλαιότερες αρνητικές εμπειρίες.

Η ζήλια, όμως, μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος που παρεμβαίνει στην ψυχική και σωματική υγεία.Ζηλεύεις επειδή για κάποιο λόγο είσαι στεναχωρημένος και καταλήγεις να προκαλείς περισσότερη δυστυχία στον εαυτό σου.

Η ζήλια μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία γιατί όταν νιώθουμε ότι ζηλεύουμε κάνουμε μόνο αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο μας.

Νιώθεις άγχος, αποκτάς εμμονές και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Τι μπορείς, όμως, να κάνεις;

Να αναγνωρίσεις από που προέρχεται αυτό το συναίσθημα. Μην κοιτάς ποτέ αριστερά, δεξιά ή πίσω σου. Να κοιτάς πάντα μπροστά και όσο πιο πολύ φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα θα νιώθεις.

Photo: unsplash/ Naomi August