Εάν άνοιξες αυτό το άρθρο σημαίνει αρχικά ότι γνωρίζεις ήδη λίγα πράγματα για τις ομιλίες στο TED και επίσης σημαίνει ότι έχεις κρίσεις στη ζωή σου! Φυσικά, για να μπαίνεις στη διαδικασία να συνεχίσεις διαβάζεις, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στη λύση!

Σε κάθε κρίση πρέπει να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος σου. Το συναίσθημα είναι άσχημο, υποφέρεις, πελαγώνεις και νομίζεις πως δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Όμως, υπάρχουν πολλά άτομα γύρω σου που παλεύουν με τα ίδια προβλήματα. Οι παρακάτω ομιλίες στο TED θα σου δώσουν έμπνευση, κουράγιο και μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να ξεπεράσεις κάθε κρίση στη ζωή σου!

Οι ομιλίες στο TED που πρέπει να γίνουν το Ευαγγέλιό σου!

Brene Brown: Η δύναμη της αδυναμίας

Είναι ΟΚ να λες στους ανθρώπους που έχεις γύρω σου ότι είσαι ευάλωτος. Η αποδοχή του ποιος είσαι πραγματικά θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Το βασικό μήνυμα: “Στην κοινωνία μας συνδέουμε την αδυναμία με τα συναισθήματα που θέλουμε να αποφύγουμε, όπως ο φόβος, η ντροπή και η αβεβαιότητα. Ωστόσο, συχνά παραβλέπουμε το γεγονός ότι η αδυναμία είναι επίσης η γενέτειρα της χαράς, της συμμετοχής, της δημιουργικότητας, της αυθεντικότητας και της αγάπης”.

Tony Robbins: Γιατί κάνουμε ό, τι κάνουμε

Προσπάθησε να κατανοήσεις τις βασικές ανάγκες που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά σου, όπως η βεβαιότητα, η σημασία, η ποικιλία, η αγάπη και η συνεισφορά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα είσαι σε θέση να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και ν’ ανακαλύψεις τι έχει σημασία. Αυτό θα σε βοηθήσει με τη σειρά του να χαράξεις την πορεία σου προς την εκπλήρωση των στόχων σου.

Βασικό μήνυμα: “Ποιο είναι το κίνητρό σου για δράση; Τι είναι αυτό που σε οδηγεί στη ζωή σου σήμερα; Πριν από 10 χρόνια; Έχεις το ίδιο μοτίβο; Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η αόρατη δύναμη του εσωτερικού σου κινήτρου”.

Meg Jay: Γιατί τα 30 δεν είναι τα νέα 20

Για να φθάσεις στην επιτυχία, χρειάζονται χρόνια δουλειάς. Συχνά, μια κρίση για μερικούς μήνες χτυπά τους ανθρώπους που νιώθουν ανυπόμονοι ν’ ανταποκριθούν στις δυνατότητές τους ή συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους με τους φίλους τους. Η ζωή δεν είναι ένας αγώνας.

Αυτό που έχει σημασία είναι να δίνεις χρόνο και να προσπαθείς να εξελίσσεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να φθάσεις στο μέλλον που έχεις φανταστεί ενώ παράλληλα εκτιμάς όσα έχεις ήδη.

Βασικό μήνυμα: “Τα 30 δεν είναι τα νέα 20, οπότε χρησιμοποίησε τα αδύναμα στοιχεία σου, όρισε την ταυτότητά σου και επίλεξε την οικογένειά σου. Μην καθορίζεις τον εαυτό σου από όσα δεν γνωρίζεις ή δεν έχεις κάνει”.

Larry Smith: Γιατί δεν θα έχεις μια σπουδαία καριέρα

Προσδιόρισε τις δικαιολογίες που λες και δεν σ’ αφήνουν να προχωρήσεις στη ζωή σου. Άλλωστε, η ζωή είναι να κάνεις επιλογές που έχουν σημασία για σένα.

Kio Stark: Γιατί πρέπει να μιλάς σε αγνώστους

Προσπάθησε να μιλάς σε αγνώστους, αν μπορείς ακόμα και κάθε μέρα! Θα νιώσεις πολύ καλύτερα, θα είσαι πιο ευγνώμων για τον κόσμο στον οποίο ζεις. Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζεις έχουν να σου προσφέρουν πολλά!

Βασικό μήνυμα: “Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται πιο άνετοι να είναι ειλικρινείς και ανοιχτοί για τον εσωτερικό εαυτό τους με τους αγνώστους απ ‘ό, τι με τους φίλους και τις οικογένειές τους”.

Photo: yanalya / Freepik