Έχεις ακούσει ποτέ για την ιερή σου ζώνη (sacred zone); Η ιερή σου ζώνη, λοιπόν, είναι ο προσωπικός σου χώρος, εκείνος που καθορίζεις ποιος μπορεί και ποιος όχι να εισέλθει. Στην ουσία μαθαίνεις και αποφασίζεις με αυτόν τον τρόπο να μην αφήνεις τις κακές διαθέσεις των άλλων να επηρεάζουν την ημέρα σου. Η αρνητική ενέργεια έχει μεγάλη δύναμη, αλλά μπορείς να της αντισταθείς!

Μπορεί αυτό να ακούγεται κάπως εύκολο, αλλά το ξέρω πως δεν είναι, καθώς όλοι λίγο ή πολύ αφήνουμε τις στάσεις και τις διαθέσεις των άλλων να υπαγορεύουν την ημέρα μας. Ωστόσο, μπορούμε να νοιαζόμαστε για τους άλλους και να ακούμε τι έχουν να μας πουν, αλλά στο τέλος πρέπει να τον τοποθετούμε έξω από την ιερή μας ζώνη.

Αυτοί λοιπόν είναι οι καλύτεροι τρόποι και η καλύτερη άμυνα που μπορείς να έχεις απέναντι στην αρνητική ενέργεια.

Η καλύτερη άμυνα που μπορείς να έχεις απέναντι στην αρνητική ενέργεια

Δεν έχει να κάνει με εσένα

Το 99,9%, οι διαθέσεις και τα σχόλια των άλλων ανθρώπων δεν έχουν να κάνουν με εσένα. Εάν κάποιος σε αγαπά και σέβεται, θα σου μιλήσει σαν ενήλικας και με καλοσύνη. Όπως είναι αναστατωμένος κάποιος μπορεί να μιλήσει απότομα, αλλά αυτό έχει να κάνει με εκείνον και όχι εσένα.

Θέσε όρια

Μην αφήνεις τους άλλους να ξεφεύγουν με ακατάλληλα σχόλια ή συμπεριφορές. Θέσε τον έλεγχο. Εάν κάποιος λέει κάτι αρνητικό σε εσένα, έχεις κάθε δικαίωμα να απαντήσεις. Τι μπορείς να απαντήσεις; “Αυτό ήταν ένα πολύ ανάρμοστο σχόλιο. Παρακαλώ μην μου μιλήσεις ξανά έτσι.” Και άφησε το εκεί. Αν δεν θέσεις κάποια όρια, τους δίνεις την άδεια να το ξανακάνουν.

Η ευτυχία σου έρχεται πρώτη

Μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα και χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Άνθρωποι με αρνητική ενέργεια μπορεί να το αμφισβητήσουν, να μιλήσουν γι ‘αυτό, κλπ. Έχουμε πολύ μεγαλύτερα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο για να αμφισβητήσουμε, αλλά η ευτυχία ενός άλλου δεν είναι ένα από αυτά.

Προστάτεψε την ενέργειά σου

Οι φιλίες είναι αμφίδρομες. Αν ακούς τους φίλους σου, τον πόνο ή την απογοήτευσή του, προσπαθείς να τους βοηθήσεις να βρουν μια λύση και το μόνο που παίρνεις ως αντάλλαγμα είναι επιπλέον προβλήματα και καμία παρηγοριά στα δικά σου ζητήματα, τότε πρέπει να κρατήσεις τις αποστάσεις σου.

Άκου και ρώτα

Αν ο τρόπος με τον οποίο κάποιος συμπεριφέρεται ή αυτό που λένε δεν είναι πραγματικά για σας, τότε οι πιθανότητες είναι ότι πραγματικά πονάνε. Έχεις μόνο δύο επιλογές σε οποιοδήποτε σενάριο όπως αυτό: άκου και ρώτα ή απάντα και προχώρα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις τον άλλον και να τον βοηθήσεις μέχρι εκεί που μπορείς.

Δες ακόμα:

Πώς να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου;

Photo: Pexels