Η γνώμη των άλλων φανερώνει αλήθειες… για εκείνους, όχι για εμάς!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμε πως η γνώμη των άλλων φανερώνει αλήθειες για εμάς. Για αυτό και όταν κάποιος μας  αποκαλέσει ανεπαρκείς, άσχημους, άχρηστους ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό, εμείς θλιβόμαστε και πέφτουμε σε κατάθλιψη επειδή πιστεύουμε πως αυτό αντικατοπτρίζει την αλήθεια για τον χαρακτήρα μας.

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Στην πραγματικότητα, ο κάθε άνθρωπος δεν εκφράζει μία γνώμη που να είναι η αλήθεια; αυτό που εκφράζει είναι η δική του αλήθεια, η δική του γνώμη, η δική του αντίληψη για την πραγματικότητα. Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει απλά μία δική του πεποίθηση για την πραγματικότητα, η οποία δεν αφορά απαραίτητα τον άλλον. Αν για παράδειγμα, εγώ θεωρώ πως κάποιος άνθρωπος δεν είναι εξωτερικά αρκετά όμορφος, αυτό περιγράφει απλώς μία δική μου πεποίθηση. Αυτό που πιστεύω μπορεί να βρίσκει αντίθετο ένα άλλο άτομο, το οποίο να βλέπει το πρόσωπο αυτό ως το ωραιότερο του κόσμου.

Επιπροσθέτως, ο τρόπος που μας μιλάει ή μας φέρεται κάποιος, φανερώνει περισσότερα για το ποιόν του ίδιου, παρά για εμάς. Ο κάθε άνθρωπος, όπως αναφέρει και ένα εδάφιο από την Καινή Διαθήκη, μιλάει με βάση αυτό που υπάρχει μέσα του. Αν κάποιος είναι πικρόχολος θα σου μιλήσει άσχημα επειδή αυτός είναι ο δικός του χαρακτήρας, αν κάποιος πάλι είναι καλός θα σου μιλήσει όμορφα επειδή και πάλι αυτός είναι ο δικός του χαρακτήρας. Αυτό αφορά όμως τον ίδιο, όχι εμάς που βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κριτικής.

Για αυτό, ας μην έχουμε τόσο υπερβολικά μεγάλη ευαισθησία κάθε φορά που κάποιος πετάει μία κακία, μας κουτσομπολεύει, μας υποβιβάζει ή  μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα.

Δεν περιγράφει εμάς αυτή η ενέργεια, τον εαυτό του περιγράφει. Ας ακούμε τη γνώμη των ανθρώπων οι οποίοι μας αγαπούν πραγματικά και θέλουν το καλό μας στην αλήθεια. Μη δίνουμε ρίζες στην κακία ώστε εκείνη να μεγαλώνει και να καρποφορεί…

Δες και αυτό:

Πώς θα κερδίσεις το ενδιαφέρον των άλλων μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved