Η αισιοδοξία κάνει κάλο στην υγεία, γι’ αυτό άσε στην άκρη την γκρίνια κι άκου τι σου λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι ξέρουν σίγουρα δύο πράγματα παραπάνω.

Η αισιοδοξία κάνει κάλο στην υγεία; Η απάντηση είναι ναι, κάνει καλό και την επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό! Στο ερώτημα, πόσο εύκολο είναι να είμαστε αισιόδοξοι, δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε μια βέβαιη απάντηση, αλλά μπορούμε να σου πούμε ότι εάν το προσπαθήσεις μπορείς να αλλάξεις στάση ζωής και να υιοθετήσεις μια καλύτερη.

Είμαστε σίγουροι ακόμη ότι έχεις ακούσει συνέχεια να λένε ότι η θετική σκέψη παίζει σημαντικό ρόλο και ότι μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Είναι κλισέ, αλλά είναι αλήθεια και θα σου το αποδείξουμε με παραδείγματα.

Μπορεί να ξύπνησες απ’ τη λάθος πλευρά, μπορεί να σου χύθηκε ο καφές στην μπλούζα, μπορεί να είχε κίνηση στον δρόμο για τη δουλειά και η ημέρα σου να χάλασε. Τι θα γινόταν αν αντιμετώπιζες όλες αυτές τις καταστάσεις με ένα χαμόγελο;

η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Unsplash/Constantinos Panagopoulos

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Cardiology (JACC), και σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο καθηγητής Robert Glatter, η θετική σκέψη και η υιοθέτηση θετικών αλλαγών στη ζωή, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία της καρδιάς κι όχι μόνο.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η θετική σκέψη και η αισιοδοξία, μπορεί να είναι ωφέλιμη και για να μας βοηθήσει να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή, μια τακτική ρουτίνα στο γυμναστήριο, ενώ συμβάλλει ακόμα και στη μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και της αϋπνίας.

«Όλα αυτά συνδέονται με τη βελτίωση της ψυχικής υγείας», αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια αυτά «οδηγούν και στη μείωση του άγχους αλλά και της μακροχρόνιας κατάθλιψης».

Με άλλα λόγια, η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς αισθανόμαστε και σωματικά. Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσεις στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις και να αρχίσεις να χαμογελάς συχνότερα;

Διάβασε ακόμη:

Αυτές είναι οι συνήθειες που θα σε κάνουν πιο αισιόδοξο