Γιατί πρέπει να βάλεις τα λουλούδια στη ζωή σου; Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που οι έρευνες εξηγούν καλύτερα κι εμείς απλά αύριο θα πάμε να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας λουλούδια.

Και ναι τα λουλούδια κι αποδεδειγμένα πλέον φτιάχνουν τη διάθεσή μας, βάζουν χρώμα στη ζωή μας και μας κάνουν για λίγο να ξεχνάμε τα προβλήματά μας.

Έχεις παρατηρήσει ότι την Άνοιξη που ανθίζουν τα λουλούδια γύρω μας, η διάθεσή μας είναι περισσότερο ανεβασμένη; Το λένε και οι έρευνες πρέπει να αγοράζουμε συχνότερα λουλούδια γι’ αυτούς τους λόγους. Αγόρασε μερικά για εσένα, τους γονείς, τους φίλους ή ακόμα και για κάποιον που δεν ξέρεις, αλλά σίγουρα θα εκτιμήσει αυτή την κίνηση.

Μπορούν να μειώσουν το άγχος

Σύμφωνα με μελέτη της Nancy Etcoff, PhD, ψυχολόγο του Harvard, οι συμμετέχοντες που ζούσαν για λίγες μέρες σ΄ένα σπίτι με λουλούδια, παρουσίαζαν λιγότερο άγχος. Τα λουλούδια σ΄ένα σπίτι, κάνουν τον χώρο πιο φιλόξενο και ζεστό.

Σε κάνουν *πραγματικά* να χαμογελάς

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν κάποιος λαμβάνει λουλούδια, αυτή η κίνηση είναι αρκετή για να του χαρίσει ένα «αληθινό χαμόγελο» (ένα που ξεκινάει από το στόμα και καταλήγει στα μάτια). Μάλιστα ασθενείς σε νοσοκομεία και γηροκομεία, όταν έλαβαν λουλούδια που δεν περίμεναν, συγκινήθηκαν και τους έκαναν πραγματικά να χαμογελάσουν.

Μπορούν να αλλάξουν την αντίληψή σου

Τα λουλούδια επηρεάζουν τη διάθεσή μας με θετικό τρόπο, όχι μόνο όταν τα λαμβάνουμε, αλλά κι αρκετές ημέρες μετά. Αν θέλεις να αλλάξεις την αντίληψη κάποιου για εσένα, τότε χάρισε του μερικά λουλούδια.

Διεγείρουν τη δημιουργικότητα

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Texas A & M, διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες που εργάζονταν σε περιβάλλον γεμάτο λουλούδια, παρουσίαζαν περισσότερη δημιουργικότητα. Εάν νιώθεις λίγο πεσμένος στη δουλειά, τρέξε στο πιο κοντινό ανθοπωλείο.

Photo: Unsplash/Matt Chen, themaraudersyearbook