Γιατί οι “work friends” είναι σημαντικοί μέσα κι έξω απ’ τη δουλειά

LIKE US ON FACEBOOK

Όσο μεγαλώνεις, θα έχεις παρατηρήσει ότι ο κύκλος σου αλλάζει… Κι όταν λέμε κύκλος δεν εννοούμε ο κύκλος της περιόδου σου -που κι αυτός αλλάζει- αλλά ο κύκλος των φίλων σου! Θα έχεις παρατηρήσει ότι φίλοι με τους οποίους νόμιζες ότι θα κάνεις μια ζωή παρέα, τελικά χωρίστηκαν οι δρόμοι σας, αφού άλλαξαν τα ενδιαφέροντά σας και αντιληφθήκατε ότι δεν ταιριάζετε πια. Επιπλέον, όσο μεγαλώνεις οι φίλοι στη δουλειά μπαίνουν όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά σου.

Κι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό κι αναμενόμενο. Έχετε να συζητήσετε μαζί ένα σωρό πράγματα καθημερινά που αφορούν έναν κοινό σας στόχο: Τη δουλειά! Μοιράζεστε τους προβληματισμούς σας, γιορτάζετε μαζί τις επιτυχίες σας κι όταν η μέρα δεν έχει ξεκινήσει καλά ξέρετε ότι έχετε ο ένας τον άλλον για να γκρινιάξετε και να συμπαρασταθείτε!

Co Worker Vacation GIF by State Farm - Find & Share on GIPHY

Γιατί, όμως, οι φίλοι στη δουλειά είναι σημαντικοί μέσα κι έξω απ’ τη δουλειά;

Οι φίλοι στη δουλειά μπορούν σε κάνουν ευτυχισμένο κι έξω απ’ τη δουλειά. Και στην πραγματικότητα, σε ξέρουν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πιστεύεις! Βλέπουν καθημερινά τις αντιδράσεις σου, περνάτε minimum ένα 8ωρο μαζί κάθε μέρα, ξέρουν πώς πίνεις τον καφέ σου, ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό, τι σε κάνει να εξοργίζεσαι και ποιες συμπεριφορές αγαπάς. Ξέρουν δηλαδή ίσως πολύ περισσότερα πράγματα για σένα απ’ ό,τι μπορεί να ξέρουν παλιοί σου φίλοι!

Μάλιστα, υπάρχει μια έρευνα που έχει διαπιστώσει ότι οι φίλοι στη δουλειά συμβάλλουν στη μακροπρόθεσμη ευτυχία επειδή αυτές οι φιλίες μπορούν να ενισχύσουν τη θετικότητα στον χώρο εργασίας και να σε κάνουν να περνάς καλύτερα στη δουλειά. Αν το καλοσκεφτείς έτσι κι αλλιώς, περνάς ένα τεράστιο μέρος της ζωής σου στο εργασιακό σου περιβάλλον κι οι άνθρωποι που βλέπεις εκεί είναι οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον.

Dj Hands GIF - Find & Share on GIPHY

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αποφασίσεις να πας για καφέ το Σαββατοκύριακο και θα σκεφτείς “ας μην πάρω την Κατερίνα απ’ τη δουλειά, πόσες μέρες πια την εβδομάδα να είμαστε μαζί;”, σήκωσε το τηλέφωνο και πάρτην γιατί η Κατερίνα απ’ τη δουλειά δεν χρειάζεται να μπει στη λίστα “φίλοι της δουλειάς με τους οποίους δεν βγαίνω εκτός γραφείου”.

Αν νιώθεις κι εσύ ένα τσίμπημα ζήλιας για τον συνάδελφο, διάβασε τι πρέπει να προσέξεις!

Πολλοί άνθρωποι διατηρούν άριστες σχέσεις με ανθρώπους που γνώρισαν στη δουλειά ακόμα κι αν μετά σταμάτησαν να εργάζονται μαζί και βρίσκουν νέους φίλους στις δουλειές τους -για παράδειγμα, εμείς στο iPop.gr είμαστε όλοι μια παρέα!

Kαι μην ξεχνάς τον… work husband!

Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, ο σύζυγος της δουλειάς είναι απλά ένας άνθρωπος -συνήθως του αντίθετου φύλου- τον οποίο εμπιστεύεσαι 100%, έχεις στενή σχέση μαζί του, αλλά όχι ερωτική, και ξέρεις ότι θα είναι εκεί να καλύψει τα χνώτα σου όποτε χρειαστεί!

Συνήθως, ο work husband είναι κάποιος που μπορείς να του εμπιστευτείς τα πάντα, απ’ το πώς αισθάνθηκες για την παρουσίαση που έκανες στο αφεντικό σου την περασμένη Τετάρτη μέχρι και στιγμές απ’ τη ζωή σου εκτός δουλειάς.

Αν έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι πως ο σύζυγος της δουλειάς μοιάζει πολύ με τον αληθινό σύζυγο, δεν κάνεις λάθος! Όπως κάνει ένας πραγματικός σύντροφος, έτσι κι ο σύντροφος στη δουλειά σε στηρίζει και σε βοηθάει με τη δουλειά, αλλά επίσης σε προκαλεί όταν χρειάζεσαι κάποιον να σου κάνει challenge και σου βάζει τις φωνές όταν πρέπει!

Δες πώς αλλιώς σε βοηθάει ο work husband:

Η σχέση που θ’ αλλάξει τη ζωή σου σύμφωνα με τους ειδικούς

 

Photo: Freepik

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved