Όταν έχεις νεύρα δεν πρέπει να τσακώνεσαι! Τώρα θα μας πεις και πότε θα τσακωθείς; Όταν δεν έχεις λόγο; Έλα, όμως, που ένας τσακωμός ενώ τα νεύρα σου έχουν πιάσει κόκκινο είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει σε αποτυχία.

Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που δεν πρέπει να ξεκινάς τσακωμούς ενώ είσαι νευριασμένος; Παρακάτω σου αναλύουμε όλα τα επιχειρήματα για τα οποία δεν πρέπει να τσακώνεσαι όταν έχεις νεύρα!

Νομίζεις ότι όλοι είναι εναντίον σου

Όταν είσαι θυμωμένος, χάνεις τον έλεγχο όχι μόνο των συναισθημάτων σου αλλά και της λογικής σου σκέψης. Οι ψυχολόγοι λένε πως όταν έχεις κακή διάθεση, θεωρείς όλες τις χειρονομίες ή τις λέξεις του ατόμου που έχεις απέναντί σου ως προσβολή. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αρχίσεις να φωνάζεις στο άτομο που έχεις δίπλα σου χωρίς λόγο.

τσακωμός

Θα εκνευρίσεις το άτομο που έχεις απέναντί σου

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν είσαι θυμωμένος, μεταδίδεις νεύρα και στο άτομο που είναι μαζί σου. Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα είναι μια αποτυχημένη συζήτηση που θα καταλήξει απλά σε φωνές και νεύρα.

τσακωμός

Δεν είσαι σε θέση να ακούσεις τον άλλον

Ο θυμός, όπως σου είπαμε και παραπάνω, μειώνει τη λογική σου σκέψη. Έτσι, δεν καταφέρνεις να είσαι αντικειμενικός απέναντι σε όσα σου λέει ο άλλος και τα θεωρείς όλα λάθος, όντας προσκολλημένος στις δικές σου ιδέες.

πρέπει να χωρίσεις

Μάθε και αυτό!

Δεν πρέπει ποτέ να τσακώνεσαι μέσω Facebook καθώς στα social media απαντάμε πολύ διαφορετικά σ’ αυτά που γράφει κάποιος σε σύγκριση με το εάν τον είχαμε απέναντί μας! Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ένα πείραμα απ’ το πανεπιστήμιο UC Berkeley και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Αυτή η έρευνα δείχνει πως ο καλύτερος τρόπος για τους ανθρώπους που διαφωνούν μεταξύ τους είναι να επεξεργαστούν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε μια καλύτερη συνεννόηση μιλώντας ο ένας στον άλλον.

Διάβασε ακόμα:

Τα βήματα για να κερδίσεις κάθε τσακωμό με τον καλό σου!