Η φιλία είναι απ’ τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή. Ωστόσο, έρχονται στιγμές κατά τις οποίες οι φιλίες δοκιμάζονται και το εάν θα αντέξουν καθορίζουν και την ποιότητα μιας φιλίας.

Μπορεί να είσαι φίλος με κάποιον πολύ καιρό, όμως, ξαφνικά να δείξει έναν χαρακτήρα τον οποίο δεν είχε εμφανίσει μέχρι πρότινος. Μπορεί ξαφνικά να σταματήσετε να έχετε κοινά ενδιαφέροντα γιατί μεγαλώνετε κι αλλάζετε ή μπορεί απλά κάποιος να πληγώσει τον άλλον. Ή μπορεί να μιλάμε απλά για μια τοξική φιλία! Σημάδια για να ξεχωρίσεις μια τοξική φιλία απ’ το iPop.gr.

Πώς θα μπορέσεις, όμως, να ξεχωρίσεις μια τοξική φιλία, η οποία σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό;

Θα σου πει το ένστικτό σου

Σε τέτοιες καταστάσεις καλό είναι ν’ ακούς το ένστικτό σου. Πώς περνάς όταν είσαι με το φίλο ή τη φίλη σου; Είναι περισσότερες οι καλές ή οι κακές στιγμές; Ψάχνεις λόγους για να μην βρεθείς μαζί του ή εξακολουθείς να θέλεις να μοιράζεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου μαζί του;

Παλεύεις μόνος σου

Μήπως δίνεις πολλά στο φίλο σου και δεν εισπράττεις τίποτα; Φυσικά και δεν συμπαραστεκόμαστε στους αγαπημένους μας για να κάνουν το ίδιο, όμως, εάν είσαι πάντα εκεί για εκείνον και βλέπεις ότι το άτομο το οποίο έχεις απέναντί σου δεν θα στεκόταν στο πλάι σου σε μια δύσκολη στιγμή, αντιθέτως, είναι διατεθειμένος να σ΄αφήσει μόνος σου σε δύσκολες καταστάσεις, τότε ξέρεις.

φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας

Περνάτε μαζί χρόνο όταν θέλει χάρη από εσένα

Εάν νιώθεις ότι ο φίλος ή η φίλη σου σε εκμεταλλεύεται και επιθυμεί να περνάει χρόνο μαζί μόνον όταν θέλει κάποια χάρη από εσένα, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την φιλία σας.

Και τι πρέπει να κάνεις;

Αρχικά να σκεφτείς πολύ καλά και τη δική σου συμπεριφορά. Μήπως ευθύνεσαι κι εσύ για τη συμπεριφορά του φίλου σου; Μήπως – χωρίς να το καταλαβαίνεις- έχεις προκαλέσει αυτή τη στάση την οποία έχει απέναντί σου; Αν ναι, τότε προσπάθησε μέσα απ’ τη συζήτηση να καταλάβεις τι φταίει κι εάν το επιθυμούν και οι δύο πλευρές, να προσπαθήσετε να το πάρετε απ’ την αρχή.

Εάν είναι απλά έτσι ο χαρακτήρας του φίλου σου, τότε θα πρέπει να σκεφτείς εάν αυτά τα οποία σας δένουν είναι περισσότερα από εκείνα τα οποία σας χωρίζουν.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ξέρεις τον φίλο σου, η απόφαση είναι δική σου. Απλά να θυμάσαι: Είσαι φίλος με κάποιον επειδή τον αποδέχεσαι κι όχι επειδή προσπαθείς να τον αλλάξεις.

Διάβασε ακόμα:

http://ipop.gr/themata/eimai/h-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%AE/