Έχεις παρατηρήσει ότι στη δουλειά σου ή σε άλλα μέρη που συχνάζεις φοβίζεις τους άλλους, με τους οποίους συνεργάζεσαι; Μήπως τρομάζουν κάποιοι με τη συμπεριφορά σου; 

Μπορεί να μην το έχεις αντιληφθεί καν, όμως μερικές φορές με τον τρόπο που μιλάς ή συμπεριφέρεσαι μπορεί να φοβίζεις τους άλλους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο μ’ εσένα. Πώς θα το καταλάβεις, όμως, αυτό; Υπάρχουν 6 σημάδια που το αποδεικνύουν και που πρέπει να παρατηρήσεις, αν τα κάνεις.

Είσαι πολύ απότομος

Θες να είσαι ειλικρινής με τους άλλους, να τους λες ακόμα και τα στραβά τους σε σημείο που μπορεί και να τους πληγώσεις. Προτιμάς να είσαι απότομος λεκτικά από το να “γλυκάνεις” λίγο και να μετριάσεις την κατάσταση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό στη δουλειά, όμως όταν γίνεται συνεχώς μπορεί οι συνάδελφοί σου να έχουν αρχίσει να σε φοβούνται.

Δεν κουβεντιάζεις για καθημερινά πράγματα

Πας στη δουλειά ή σε κάποιο άλλο μέρος και μπαίνεις κατευθείαν στο θέμα. Δεν μιλάς αρχικά για πιο γενικά και ευχάριστα θέματα, όπως για τον καιρό, το φαγητό ή για το τι συμβαίνει στην καθημερινότητά σου.

φοβίζεις τους άλλους

Δεν ανέχεσαι την αδιαφορία

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει ή δεν έχει ασχοληθεί με κάτι που το θεωρείς εσύ σημαντικό ξεσπάς. Νευριάζεις και μιλάς απότομο στον άλλο, χάνοντας την ψυχραιμία σου. Αυτό μπορεί να τρομάζει τον άλλο, που απλά μπορεί να ξεχάστηκε και να μην ασχολήθηκε με αυτό.

Δεν μπορείς να ακούς δικαιολογίες

Δεν διανοείσαι ότι κάποιος άλλος μπορεί να λέει δικαιολογίες ή να παραπονιέται για κάτι. Προτιμάς τους συγκροτημένους ανθρώπους, που λύνουν τα προβλήματά τους και δεν γκρινιάζουν. Βέβαια, γι’ αυτό το λόγο μπορεί να σε βλέπουν ως άκαρδο και χωρίς κατανόηση.

Παραείσαι ειλικρινής

Ναι, η ειλικρίνεια είναι προφανώς ένα θετικό στοιχείο του χαρακτήρα, όμως μερικές φορές παραείσαι σε σημείο που πληγώνεις τους άλλους.

Είσαι πεισματάρης

Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις κάτι, θα το κάνεις ανεξάρτητα το κόστος και το τι θέλουν οι άλλοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν δίνεις σημασία στις θελήσεις και απόψεις των άλλων.

Καλό θα ήταν να λαμβάνεις λίγο παραπάνω υπόψη σου τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων, ειδικά αν είναι άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι καθημερινά ή μέλη της οικογένειάς σου. Να εκτιμάς την προσπάθεια των άλλων, ακόμα κι αν δεν είναι ισότιμη της δικιάς σου!

Διάβασε ακόμα:

Μήπως είσαι κι εσύ… “nutric” ως προσωπικότητα;

Photos: Pexels