Όλοι φιλοδοξούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς απλά δεν παράγουμε τα αποτελέσματα που ονειρευόμαστε. Δεν έχουμε αρκετά χρήματα, ερωτική ή επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία. Και ρίχνουμε τις ευθύνες στο…σύμπαν!

Η αλήθεια είναι πως στη ζωή ίσως χρειάζεσαι λίγη τύχη, λίγο οι συγκυρίες να το ευνοούν, λίγο να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου και να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Τελικά πώς θα κάνεις το σύμπαν να συνωμοτήσει υπέρ σου; Αυτό μάλλον εξαρτάται από σένα και σταμάτα να ….κατηγορείς το σύμπαν.

Πώς θα κάνεις το σύμπαν να συνωμοτήσει υπέρ σου;

Αποφάσισε τι θες

Για να πάρεις αυτό που θες, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσεις τι θες. Μόλις συνειδητοποιήσεις τι αναζητάς και κλειδώσεις τις επιθυμίες σου, τότε μπορείς να οδηγήσεις το σύμπαν, δηλαδή το μυαλό σου να τις εκπληρώσει.

Κάνε μεγάλα όνειρα

Από τη στιγμή που θα εμπνευστείς μεγάλα όνειρα, το υποσυνείδητο δημιουργικό μυαλό σας θα καταλήξει σε μεγάλες ιδέες για να το κάνει να συμβεί. Θα αρχίσεις να προσελκύεις τους ανθρώπους, τους πόρους και τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι στη ζωή σου για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Τα μεγάλα όνειρα όχι μόνο σε εμπνέουν, αλλά προκαλούν και τους υπόλοιπους να θέλουν να κάνουν σημαντικά πράγματα.

Θέσε στόχους που σε προκαλούν

Μη θέτεις εύκολους στόχους, αλλά αυτούς που θα σε κάνουν να εξελιχθείς για να τους επιτύχεις. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό που μπορείς να κερδίσεις μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ξέχνα τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τους ερωτικούς συντρόφους και εστίασε στον καλύτερο εαυτό σου. Όλα αυτά μπορεί να χαθούν, αλλά οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που έχεις αναπτύξει στην πορεία είναι τα αληθινά δώρα της επιτυχίας.

Δράσε υπέρ του συνόλου

Όταν τα όνειρά σου έχουν όφελος και για τους άλλους, είναι πιο εύκολο να γίνουν πραγματικότητα. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέρος μιας επιτυχημένης κατάστασης που συμβάλλει θετικά και κάνει τη διαφορά.

Κάνε τα όνειρά σου στόχους

Μόλις είσαι σίγουρος για αυτό που θες, θα πρέπει να μετατρέψεις κάθε όνειρο σε ένα μετρήσιμο στόχο. Μετρήσιμα στο χώρο και το χρόνο – πόσο και πότε.  Μην πεις θέλω λεφτά, αλλά πόσα, για ποιο λόγο και μέχρι πότε. Το αφεντικό σου, οι φίλοι σου, η/ο σύζυγός σου, το μυαλό σου, ο Θεός, το Σύμπαν δεν μπορούν να καταλάβουν τι θες αν δεν το πεις.

Γράψε τους στόχους σου

Γράψε τους στόχους σας λεπτομερώς και διάβαζε τη λίστα κάθε μέρα. Αυτό θα σε κρατήσει συγκεντρωμένο στο τι θες να κάνεις και πώς θα το επιτυχείς.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως, τελικά, έχεις ξεχάσει τι σε ενδιαφέρει στην ουσία και ζεις την ζωή κάποιου άλλου;

Photo: unsplash/Aziz Acharki