Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να πετύχεις

LIKE US ON FACEBOOK

Πώς να πετύχεις στη ζωή σου; Αναρωτιέσαι ξανά και ξανά και σκέφτεσαι πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι κι εσύ δεν μπορείς. Μάντεψε: Μπορείς κι εσύ να πετύχεις ό,τι θέλεις!

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χτίσει τη ζωή που θέλουνε, έχουν πετύχει και πορεύονται στο μονοπάτι που έχουν επιλέξει. Πώς τα κατάφεραν; Πώς να πετύχεις στη ζωή σου;

Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να ετοιμαστείς για την επιτυχία, να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, να σκεφτείς αυτό που θέλεις και να δημιουργήσεις τον δικό σου ορισμό για την επιτυχία ώστε να οργανώσεις το δικό σου σχέδιο και να γνωρίζεις ακριβώς πώς θα το θέσεις σε εφαρμογή.

Πώς να πετύχεις στη ζωή σου;

Ποιος είναι ο δικός σου ορισμός της επιτυχίας;

Ο καθένας βλέπει την επιτυχία με τον δικό του τρόπο. Κι ένας αληθινός ορισμός της επιτυχίας είναι αυτός που εσύ έχεις ορίσει για τον εαυτό σου. Κάντον να είναι ρεαλιστικός.

Είναι η επιτυχία στην επίτευξη όλων όσων ήθελες; Είναι το να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου; Είναι επιτυχία για σένα να δημιουργήσεις μια τέλεια ζωή και να έχεις χρόνο για ό,τι πραγματικά θεωρείς σημαντικό;

Πώς να πετύχεις στη ζωή

 

Είσαι έτοιμος να πάρεις ρίσκα;

Για να είσαι επιτυχημένος είναι σημαντικό να πάρεις τα ρίσκα σου. Πρέπει να είσαι έτοιμος και να έχεις την αυτοπεποίθηση ανά πάσα στιγμή για να πάρεις μια σημαντική απόφαση, ένα ρίσκο. Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που “πλήρωσες” ένα ρίσκο που πήρες και πώς ένιωσες για αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις τον εαυτό σου από τη ζώνη ασφαλείας σου και την καθημερνή σου ζωή. Κάνε πράγματα που σε τρομάζουν και θα εμπλουτίσουν τη ζωή σου με κάτι καινούργιο.

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία

Είναι εύκολο να σκεφτείς τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου διατηρώντας μια απόσταση. Τι είναι αυτό που σε κάνει μοναδικό; Τι μπορείς να κάνεις που κανένας άλλος δεν μπορεί; Δώσε σημασία σε αυτό.

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σου είναι μοναδικά και αδιαμφισβήτητα. Κάτι σε κάνει να νιώθεις μεγάλη αυτοπεποίθηση ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σου.

Πώς να πετύχεις στη ζωή

Photo: unsplash/Jordan Donaldson | @jordi.d

Τι σημαίνει για σένα η αποτυχία;

Προκειμένου να είσαι επιτυχημένος πρέπει να σκεφτείς την αποτυχία και τι ακριβώς σημαίνει για σένα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες σε κάτι; Και πως ξεπερνάς τις προσωπικές αλλά και επαγγελματικές σου αποτυχίες;

Ποιο είναι το backup plan σου;

Αν όλα πάνε στραβά… τι θα κάνεις; Ποιο είναι το plan b σου που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην επιτυχία που θέλεις; Έχεις εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και όλα τα βήματα; Καθώς και τα αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν, καλά ή κακά;

Είναι καλό να έχεις πάντα ένα back up plan, ό,τι κι αν συμβεί.

Πώς θα πετύχεις τον στόχο σου και θα φτάσεις στην επιτυχία;

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη ερώτηση. Ξέρεις τι θέλεις να κάνεις αλλά πώς θα το κάνεις και πώς θα φτάσεις εκεί που θέλεις; Πώς θα πετύχεις κάτι που σου φαίνεται αδύνατο ή που ο περίγυρώ σου το θεωρεί αδύνατο;

Δες βήμα-βήμα πώς θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα και πώς τελικά θα τα καταφέρεις. Αν σε βοηθά κράτα σημειώσεις!

πώς να πετύχεις στη ζωή

unsplash/Jungwoo Hong

Ποιες πηγές θα σε βοηθήσουν;

Ναι, θα χρειαστείς πηγές. Θα πρέπει να μάθεις περισσότερα πράγματα, να αναπτύξεις τις ικανότητές σου και τις γνώσει σου, να προσπαθείς διαρκώς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Επομένως, ρώτα τον εαυτό σου τι θα χρειαστείς. Πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα; Βιβλία; Να μάθεις μια νέα δεξιότητα; Φτιάξε τη λίστα σου!

Διαβάστε επίσης:

Ο φόβος της αποτυχίας πάντα θα υπάρχει. Θα τον αφήσεις να σε καταβάλει;

Photo: unsplash/Jordan Whitfield
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved