Είναι πάντα διασκεδαστικό όταν ξεγελάς τους φίλους σου να κάνουν κάτι που θέλεις χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα ότι είσαι εσύ που τους ελέγχεις!

Δοκίμασε αυτά τα 10 καταπληκτικά ψυχολογικά tricks  στους φίλους σου, την οικογένεια ή ακόμα και σε αγνώστους, και τσέκαρε πόσο καλά λειτουργεί!

Η επαναλαμβανόμενη λέξη

Μπορεί να βρίσκεσαι σ ένα απολύτως βαρετό δείπνο, ή σε μία κοινωνική συνάντηση που θέλεις να πειράξεις λίγο τον κόσμο χωρίς να το αντιληφθεί κάποιος… Για να τα καταφέρεις χρησιμοποίησε μία λέξη την οποία επαναλαμβάνουν συχνά στη συζήτηση και κάθε φορά που αναφέρεται κάνε ένα νεύμα, χαμογέλασε ή να δώσε κάποιο είδος θετικής επιβεβαίωσης. Άμεσα θα δεις αυτή η λέξη να επαναλαμβάνεται δεκάδες φορές παραπάνω από το φυσιολογικό!

Το τραγούδι που παίζει στο repeat.. μέσα στο κεφάλι σου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου έχει κολλήσει στο μυαλό ένα τραγούδι και όσο και να προσπαθείς να το ξεχάσεις να μην τα καταφέρνεις. Την επόμενη φορά που θα σου συμβεί φέρε στο μυαλό σου το τέλος του τραγουδιού! Σύμφωνα με το Zeigarnik effect, ο εγκέφαλος τείνει να σκέφτεται τα πράγματα που έχουν μείνει μισοτελειωμένα, οπότε αν σκεφτείς το τέλος του τραγουδιού θα κλείσει αυτή η “υπόθεση” στον εγκέφαλό σου και θα προχωρήσεις χωρίς μουσική υπόκρουση!

Το πολυπόθητο ναι

Όταν κάνεις μία ερώτηση σε κάποιον και θέλεις να συμφωνήσει μαζί σου κούνησε το κεφάλι σου θετικά. Η κίνηση θα κάνει τον συνομιλητή σου να αισθανθεί ότι αυτό που του λες είναι ειλικρινές και θα κάνει και ο ίδιος θετικό νεύμα.

Όταν δεν παίρνουν τα μάτια τους από πάνω σου

Νιώθεις ότι σε κοιτάζει κάποιος επίμονα αλλά δεν μπορείς να τον πετύχεις; Ξεκίνα να χασμουριέσαι και αμέσως γύρισε το βλέμμα σου σ αυτόν/η. Αν χασμουριέται τον έπιασες… Έρευνες άλλωστε έχουν αποδείξει ότι το χασμουρητό είναι μεταδοτικό!

Το κόλπο με το μπρόκολο

Αν θέλεις να ταΐσεις μπρόκολο στα παιδιά σου και εκείνα δεν θέλουν, μάλλον κάνεις λάθος ερώτηση! Αντί να ρωτήσεις “θα φάτε μπρόκολο;” ρώτα “πόσα κομμάτια μπρόκολο θελεις; 2 ή 5;” μ αυτό τον τρόπο έχεις κάνει εσύ την επιλογή αλλά τους δίνεις την ψευδαίσθηση ότι επιλέγουν εκείνα και το τι θα φάνε αλλά και το πόσο θα φάνε. Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει πράξη και σε άλλες καταστάσεις.

Ξεκούραστη βόλτα

Αν μόλις πήγες στο σούπερ μάρκετ -για παράδειγμα- και θέλεις να φορτώσεις στους φίλους σου τα ψώνια για να μην τα κουβαλάς μέχρι το σπίτι ξεκίνα να τους μιλάς μόλις βγείτε από το σούπερ μάρκετ και κοιτάζοντάς τους στα μάτια τέντωσε προς το μέρος τους το χέρι με τις σακούλες -ενώ συνεχίζεις να μιλάς. Εκείνοι ασυναίσθητα θα πάρουν τα ψώνια. Η πλειοψηφία θα πάρει τις σακούλες χωρίς να σκεφτεί ένώ ένα μικρό ποσοστό θα μπερδευτεί στην προσπάθεια να σκεφτεί τι θέλει να κάνει με τις σακούλες και να ακούει αυτά που λέει ο άλλος.

Πέτρα ψαλίδι χαρτί

Θέλεις να μην χάνεις ποτέ στο πέτρα ψαλίδι χαρτί; Κάνε μία ερώτηση στον συμπαίκτη σου και αμέσως μόλις τελειώσεις την πρόταση σου ξεκίνα να παίζεις. Σχεδόν πάντα ο άλλος θα μπει σε αμυντική θέση και θα παίξει ψαλίδι!

Κάνε εδώ το δύσκολο τεστ ψυχολογίας που τεστάρει τις γνώσεις σου!

Δες ακόμα:

Τα ψυχολογικά facts που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη!