Είναι υγιής ο εγκέφαλός σου; Δες τον μοναδικό τρόπο να μάθεις

LIKE US ON FACEBOOK

Για να τσεκάρεις την υγεία του σώματός σου μπορείς να κάνεις πολλά: Να παρατηρείς κάθε αλλαγή στον οργανισμό σου προκειμένου να καταλάβεις εάν κάτι δεν πηγαίνει καλά και φυσικά να κάνεις τακτικά check-up ώστε να μην σου ξεφύγει τίποτα.

Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να καταλάβεις εάν έχεις έναν υγιή εγκέφαλο; Υπάρχει ένα σημάδι, σύμφωνα με τους ειδικούς, που θα σου πει εάν ο εγκέφαλός σου είναι υγιής!

Το να αισθάνεσαι μικρότερος από την ηλικία σου είναι ένα σημάδι της καλής υγείας του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι εξετάσεις εγκεφάλου έδειξαν ότι εκείνοι που αισθάνονταν νεότεροι από την ηλικία τους, είχαν σημάδια καλής υγείας του εγκεφάλου.

Επίσης, είχαν καλύτερες εξετάσεις μνήμης και ήταν λιγότερο πιθανό ν’ αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης. Αυτό σημαίνει ότι ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να αισθανθούν διαισθητικά τη γήρανση του εγκεφάλου τους!

Ο καθηγητής Jeanyung Chey, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε:

Γιατί μερικοί άνθρωποι αισθάνονται νεότεροι ή μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία τους; Μερικοί παράγοντες είναι οι καταθλιπτικές καταστάσεις, οι διαφορές της προσωπικότητας ή η σωματική υγεία

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν είχε διερευνήσει μέχρι πρότινος τις διαδικασίες γήρανσης του εγκεφάλου ως πιθανό αποτέλεσμα διαφορών στην υποκειμενική ηλικία.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πιο μεγάλοι ή πιο νέοι από την πραγματική ηλικία τους, αυτό οι ψυχολόγοι το ονομάζουν υποκειμενική ηλικία.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 68 υγιείς ανθρώπους ηλικίας 59 έως 84 ετών να πουν την πραγματική και υποκειμενική ηλικία τους.

«Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται νεότεροι έχουν τα δομικά χαρακτηριστικά ενός νεότερου εγκεφάλου», σημείωσαν οι ερευνητές.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η διαφορά παραμένει ισχυρή ακόμα και όταν υπάρχουν άλλοι πιθανοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικότητας, της υποκειμενικής υγείας, των καταθλιπτικών συμπτωμάτων ή των γνωστικών λειτουργιών.

Από την άλλη πλευρά, το αίσθημα ότι κάποιος είναι μεγαλύτερος, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές για να βελτιώσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας. Αν, λοιπόν, νιώθεις κι εσύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι είσαι, μήπως ν’ αλλάξεις λίγο τον τρόπο ζωής σου;

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως το μυαλό και το σώμα σου δεν έχουν την ίδια ηλικία;
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved