Εάν κάτι θέλεις να γίνεις το 2019, γίνε ευγνώμων για όλα όσα ήδη έχεις, για όλα αυτά που μπορεί να έρθουν, μπορεί όμως και όχι!

Κάθε χρόνο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά σκεφτόμαστε, αναλύουμε και αποφασίζουμε τι δεν πήγε καλά και τι πρέπει να αλλάξουμε την νέα χρονιά. Ποιους στόχους θέλουμε να βάλουμε και τι θέλουμε να πετύχουμε.

Τι θα έλεγες, όμως, φέτος να μην βάλουμε νέους στόχους, απ’ αυτούς που θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιανουάριο, το πολύ μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά να καθίσουμε να σκεφτούμε όλα όσα ήδη έχουμε και για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ευγνώμων.

Σύμφωνα με το Forbes, η ευγνωμοσύνη σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ευτυχισμένος, ενώ αυξάνει και την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Παράλληλα, το Psychology Today αναφέρει ότι η ευγνωμοσύνη βοηθάει την ψυχική υγεία, την σωματική υγεία, αλλά και να κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο καλά.

Μερικοί τρόποι να την εντάξουμε στη ζωή μας το 2019, ανεξάρτητα απ’ τους στόχους που έχουμε θέσει για τη νέα χρονιά.

Κάνε μια καλή πράξη κάθε μέρα

Η καλοσύνη είναι ιδιαίτερα ορατή σε άτομα που είναι ανιδιοτελή, που συμπονούν και σκέφτονται λίγο περισσότερο τους άλλους και λίγο λιγότερο τον εαυτό τους. Κάνε κάτι καλό κάθε μέρα και αμέσως θα νιώσεις καλύτερα. Δεν σου ζητάμε να βρεις τη λύση για την παγκόσμια ειρήνη, μπορείς να κάνεις κάτι απλό και μικρό που θα βοηθήσει κάποιον. Πες μια καλημέρα στον γείτονα σου που μένει μόνος του, φρόντισε το κατοικίδιο μιας φίλης σου ή ανέλαβε τα ψώνια της θείας σου για μια εβδομάδα.

Photo: Unsplash/gabrielle cole

Μην ξεχνάς να λες «σ’ αγαπώ» σ’ όσους εκτιμάς

Μερικές φορές νομίζουμε ότι όλα είναι αυτονόητα, ότι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι ξέρουν ότι τους αγαπάμε γι΄αυτό και δεν χρειάζεται να το λέμε ξανά και ξανά. Λάθος! Όλοι έχουν ανάγκη να ακούνε έναν καλό λόγο μέσα στην ημέρα τους, για να τους υπενθυμίσει στην τελική ότι όλα έχουν κάποιο νόημα. Είναι μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά στις σχέσεις και σε κάνουν πιο ευτυχισμένο.

Βρες κάτι για το οποίο θα ανυπομονείς

Η ζωή περνάει πιο ευχάριστα όταν ανυπομονούμε για κάτι κι όταν κάνουμε κάτι που πραγματικά μας αρέσει και μας γεμίζει. Βρες τι είναι αυτό για σένα, γιατί ακόμα κι εάν είναι μικρό, με την πάροδο του χρόνου θα είσαι ευγνώμων που το έχεις στη ζωή σου.

Γράψε σ’ ένα χαρτί όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων

Μπορεί να φαίνεται χαζό, αλλά μερικές φορές ξεχνάμε όλα αυτά που ήδη έχουμε και για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ευγνώμων καθημερινά κι όχι μόνο όταν κάτι κακό συμβαίνει και μας το υπενθυμίζει. Φτιάξε τη δική σου λίστα σε ένα χαρτί κι όταν έχεις μια άσχημη μέρα, αυτή πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα διαβάσεις!

Διαβάστε ακόμη:

Αυτές τις γιορτές άσε για λίγο στην άκρη το κινητό σου!

Photo: Unsplash/averie woodard