Μπορείς να γκρινιάξεις ελεύθερα, αρκεί να το κάνεις σωστά!

LIKE US ON FACEBOOK

Θα μπούμε κατευθείαν στο θέμα- μην γκρινιάξεις και γι’ αυτό!- ξεκινώντας με μια άσκηση που θέλουμε να κάνεις: Μέτρησε πόσες φορές γκρίνιαξες κι έκανες παράπονα την περασμένη εβδομάδα. Θα μπορούσε να είναι το παράπονό σου για μια κακή υπηρεσία ή προϊόν που σου πρόσφεραν ή η γκρίνια σου σε κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειάς σου που έκανε κάτι και σε πείραξε.

Πάμε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: Πόσα απ’ αυτά τα παράπονα που έκανες ήταν παραγωγικά; Για πόσα πήρες το αποτέλεσμα που ήθελες ή ικανοποιήθηκες απ’ τις απαντήσεις που άκουσες; Λογικά σε κάτω από 5% των περιπτώσεων! Εάν, για παράδειγμα, είχες κάνει 20 παράπονα, μόνο ένα θα είχε φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα! Γιατί; Γιατί δεν γκρινιάζεις με τον σωστό τρόπο!

Γιατί, όμως, δεν γκρινιάζεις σωστά;

Δεν σκέφτεσαι αυτό που θέλεις να πετύχεις

Ο σκοπός του παραπόνου σου πρέπει να είναι η επίτευξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος. Επομένως, πρέπει να πάρεις λίγο χρόνο και να σκεφτείς τι θέλεις να πετύχεις πριν μιλήσεις. Μόλις κατανοήσεις τον στόχο σου, θα μπορέσεις να κάνεις το παράπονό σου σωστά και να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι.

Επιτρέπεις στον θυμό να σε αποσπά απ’ τον στόχο σου

Συνήθως παραπονιέσαι όταν νιώθεις απογοητευμένος, πληγωμένος ή θυμωμένος. Το να νιώθεις θυμό είναι υγιές και φυσικό, αλλά το θέμα είναι τα νεύρα σου να μην σαμποτάρουν τον στόχο σου. Όταν φωνάζεις, είσαι απότομος ή χρησιμοποιείς υβριστικές λέξεις, όλη η προσοχή του ατόμου που έχεις απέναντί σου στρέφεται στον θυμό σου και όχι στο μήνυμά σου! Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να τσακωθείς παρά να δεις αποτέλεσμα.

στρες, άγχος

Δεν παραπονιέσαι στο σωστό άτομο

Σπάνια κάνεις κατευθείαν το παράπονό σου σ’ αυτόν ο οποίος σε νευρίασε ή σε πλήγωσε. Συνήθως το σχολιάζεις με την κολλητή σου κι αρνείσαι να το πεις απευθείας στο άτομο που σου προκάλεσε αυτό το συναίσθημα. Εάν, όμως, δεν απευθυνθείς κατευθείαν στο σωστό άτομο πώς θα λύσεις το πρόβλημά σου; Με το να γκρινιάξεις σε δέκα φίλους σου κι όχι στο σωστό άτομο, απλά θα φορτιστείς παραπάνω και δεν θα καταφέρεις αυτό που θέλεις!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved