Οι μικρές δόσεις αγάπης κάθε μέρα μπορεί να ενισχύσουν την ψυχική ευημερία σου! Μπορεί κάθε μέρα να τις υποτιμάς και να δίνεις σημασία μόνο στις τεράστιες δόσεις αγάπης που σε κάνουν να αναφωνήσεις “WOW”, αλλά τελικά αυτές οι μικρές κινήσεις αγάπης που υποτιμάς είναι αυτές στις οποίες θα έπρεπε να δίνεις σημασία! 

Όσο μεγαλώνεις, θα αντιληφθείς ότι, ενώ παλιά ενθουσιάζουν όταν κάποιος σου έδειχνε την αγάπη του με έναν πολύ φωναχτό τρόπο, τώρα αυτές οι μικρές, καθημερινές κινήσεις αγάπης είναι εκείνες που σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου!

κινήσεις αγάπης

Για να το καταλάβεις καλύτερα, θα σου δώσουμε ένα παράδειγμα: Ενώ μπορεί να ενθουσιαστείς όταν ο σύζυγός σου σου πάρει ένα υπέροχο δώρο στην επέτειό σας ή σε πάει κάπου που ήθελες καιρό, στο τέλος της ημέρας αυτό που θα σου μείνει δεν είναι η κίνηση που έκανε σήμερα που εσύ άργησες στη δουλειά για να σε ξεκουράσει; Δεν θα σου μείνει αυτό το φιλί και η αγκαλιά με τα οποία, χωρίς να χρησιμοποιήσει λέξεις, σου είπε πόσο σε αγαπάει και σε κατανοεί; Αυτές ακριβώς είναι οι μικρές κινήσεις αγάπης που δέχεσαι και κάνεις καθημερινά κι αυτές είναι που τελικά έχουν μεγαλύτερη σημασία για την ψυχική σου ευημερία!

κινήσεις αγάπης

Πρόσφατη μελέτη μάλιστα, που θα δημοσιευτεί τον Ιανουάριο στο νέο τεύχος της “Προσωπικότητας και των ατομικών διαφορών”, παρατήρησε το πώς επιδρούν στην ψυχή μας αυτές οι μικρές καθημερινές ποσότητες αγάπης!

Η τελευταία έρευνα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στην καθημερινή αγάπη και την ψυχολογική ευημερία διεξήχθη από μια πολυεπιστημονική ομάδα, η οποία διαπίστωσε πως η καθημερινή ζωή παρουσιάζει πολλές εμπειρίες που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους γύρω τους και να νιώθουν αγαπημένοι.

κινήσεις αγάπης

Unsplash/Constantinos Panagopoulos

Χρησιμοποιώντας σύγχρονες αναλυτικές μεθόδους, οι ερευνητές έκαναν δύο ξεχωριστές μελέτες. Η μια έρευνα έδειξε ότι οι μικρές δόσεις αγάπης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αυξάνουν τα αισθήματα αισιοδοξίας, ενώ η δεύτερη έδειξε ότι οι κινήσεις εξωστρέφειας που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας βοηθούν τους γύρω μας να έχουν αυξημένο το αίσθημα της αγάπης.

Όσες περισσότερες κινήσεις αγάπης κάνεις κάθε μέρα, τόσες περισσότερες θα δέχεσαι κιόλας! Μήπως είναι τόσο απλό το μυστικό για να είμαστε όλοι λίγο πιο ευτυχισμένοι;

Διάβασε και αυτό:

Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να σταματήσεις να ανησυχείς για τα πάντα

Photo: Pexels