Αυτό που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην επιτυχία

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή μας και στην καριέρα μας. Ψάχνουμε για αυτήν σε βιβλία, σε blogs, σε συζητήσεις με άλλους. Πώς θα φτάσεις στην επιτυχία;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Κανένα βιβλίο, κανένα άρθρο, καμία ομιλία TED δεν θα σου δώσει τη μυστική συνταγή για την επιτυχία. Είναι τέλειες πηγές αλλά δεν θα σου δώσουν όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις και δεν θα απαντήσουν ξεκάθαρα στο ερώτημα : Πώς θα φτάσεις στην επιτυχία.

Ξέχνα όσα σου έχουν πει για την επιτυχία! Εσύ θα πρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου όραμα για την επιτυχία. Χρησιμοποίησε τις εμπειρίες από το παρελθόν και από την προσωπική σου ζωή. Δες που ήσουν και πού έχεις φτάσει.

Σκέψου όλα αυτά που είναι πιο σημαντικά για τη ζωή σου και μην υποθέτεις πως όσα έχεις πετύχει, θα μπορούσε να τα πετύχει και ο καθένας στη ζωή. Μερικές φορές μια μικρή νίκη έχει τεράστια επίδραση στη ζωή σου.

Πώς θα φτάσεις στην επιτυχία

Photo: unsplash/Jordan Whitfield

Πολύ περισσότερο, μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια για το δρόμο σου για την επιτυχία. Δεν υπάρχει μόνος ένας δρόμος άλλωστε και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ακόμη, μην επηρεάζεσαι από όλα όσα βλέπεις στην τηλεόραση ή στο Instagram, θα απογοητευτείς και θα έχεις διαφορετική και λανθασμένη εικόνα για την τελειότητα.

Μπορεί να βλέπεις celebrities όπως η Oprah ή η Lizzo και θεωρείς πως για εκείνες ήταν εύκολο. Αλλά στην πραγματικότητα δεν εστιάζεις στο πόσο σκληρά έπρεπε να δουλέψουν μέσα στα χρόνια για να φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα. Μπορούν, όμως, να σε εμπνεύσουν.

Ωστόσο, πρέπει να είσαι λιγάκι πιο ρεαλιστικός. Μην περιμένεις μια γρήγορη λύση που θα έχει όλες τις απαντήσεις και ξαφνικά θα βρεθείς εκεί που θέλεις μέσα σε μια μέρα. Είναι μια διαδικασία που θα έχει τα πάνω και τα κάτω της, που θα σε απογοητεύσει αλλά και θα σε ανεβάσει.

Απέχεις μόλις 20 λεπτά απ’ την επιτυχία | Δες το trick

Μη μετράς τα κατορθώματά σου σε ευρώ

Πώς βλέπουμε την επιτυχία και τι σημαίνει για μας καθορίζει πόσο επιτυγχάνουμε στον επιθυμητό τομέα μας.

Για παράδειγμα: Μ’ αρέσει να γράφω και στο ξεκίνημά μου μπορεί να έγραφα για διάφορα Μέσα, χωρίς πληρωμή. Έγραφα επειδή το αγαπούσα και όχι επειδή ήθελα να γίνω πλούσια. Αν το σωστό Μέσο βρισκόταν στο δρόμο μου και ταίριαζε με τον τρόπο γραφής μου και πληρωνόμουν για αυτό, ακόμη καλύτερο.

Πώς θα φτάσεις στην επιτυχία

Photo: unsplash/Austin Distel

Μην αφήνεις τα χρήματα ή το status να σε αποσπούν καθώς εξελίσσεσαι. Πολλές φορές νιώθουμε την πίεση να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους και σε συγκεκριμένα στάδια της ζωής μας και αυτό μας κάνει να νιώθουμε ότι αποτυγχάνουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ένας ορισμός της επιτυχημένης ζωής αλλά υπάρχουν διάφοροι ορισμοί καθώς είμαστε άνθρωποι.

Το πιο σημαντικό είναι να είσαι χαρούμενος, να νιώθεις γεμάτος και να χαράξεις τη δική σου εκδοχή για το τι σημαίνει να είναι επιτυχημένος.

Διαβάστε επίσης:

Το κενό που νιώθεις μετά από μία επιτυχία

Photo: unsplash/Jungwoo Hong
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved