Αυτό είναι το μεγαλύτερο άγχος όλων και κανείς δεν το παραδέχεται…

LIKE US ON FACEBOOK

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άγχος. Άγχος στη δουλειά, άγχος για τον σύντροφο, άγχος για ένα θέμα υγείας, άγχος για μια εξέταση. Όμως, το μεγαλύτερο άγχος όλων είναι άλλο και σπάνια θα το ακούσεις σε συζητήσεις….

Από πότε άραγε συνηθίσαμε να ζούμε μέσα στο άγχος; Ακόμα κι αν είσαι ο πιο κουλ τύπος του πλανήτη, πάντα κάτι θα σε βασανίζει, κάτι θα σε ενοχλεί. Σύμφωνα με έρευνες, το 77% των ανθρώπων (δεν το λες και μικρό ποσοστό) αγχώνεται για τα χρήματα. Ναι, αυτό είναι το μεγαλύτερο άγχος όλων.

Θα μας πεις «φυσικά και τα χρήματα με αγχώνουν» αλλά σε πόσους το έχεις παραδεχτεί ειλικρινά; Το άγχος των χρημάτων είναι η κύρια πηγή άγχους για όλα τα υπόλοιπα και μας βασανίζει όλους. Είτε το αντιλαμβάνεσαι, είτε όχι! Υπάρχει πάντα μια αμηχανία σε αυτό το ζήτημα όταν το συζητάς ακόμα και με φίλους.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, εξέτασε 1.000 κατοίκους σε διαφορετικές ηλικίες, με διαφορετικά εισοδήματα και διαφορετική τοποθεσία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Mentally Yours με την Toluna.

Έτσι, λοιπόν, το 77% είναι αγχωμένοι για τα χρήματα, και το 17% περιέγραψε τον εαυτό του ως «πάρα πολύ αγχωμένο» για τα οικονομικά του.

Οι ανησυχίες για τα χρήματα είναι κοινές και «τρώνε» πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας. Το 14% των ανθρώπων ανησυχούν για τα χρήματα κάθε μέρα που περνά, ενώ το 12% είπε πως ανησυχεί κάθε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Η πλειονότητα (69%) αγχώνεται για το μέλλον στα οικονομικά. Και φυσικά το 80% δήλωσε πως θα ήταν πολύ χαρούμενοι αν έβγαζαν περισσότερα χρήματα ενώ το 1/5 δήλωσε πως φοβάται κάθε φορά να τσεκάρει τον τραπεζικό του λογαριασμό!

το μεγαλύτερο άγχος

metro.co.uk

Το 20% των ανθρώπων θεωρεί πως δεν τα πάει και πολύ καλά με τα οικονομικά, και οι περισσότεροι από μας δεν ζητάμε βοήθεια ούτε μια ασφάλεια…Το 38% των συμμετεχόντων δήλωσε πως δεν νιώθει άνετα να μιλάει για τα οικονομικά.

Αλλά τελικά αφού όλοι -άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο- αγχωνόμαστε για τα οικονομικά μας γιατί να τα κρατάμε βαθιά μέσα μας; Γιατί να μην τα εξωτερικεύουμε αλλά τα αφήνουμε να «φουσκώνουν» μέσα μας; Ξεκίνα να το συζητάς με φίλους και οικογένεια και…μπορεί να μην σου έρθουν ουρανοκατέβατα αλλά σίγουρα θα απαλλαγείς λίγο από το άγχος!

Διαβάστε επίσης:

Γίνε αυθόρμητος γιατί μειώνει το άγχος και σε κάνει πιο ευτυχισμένο!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved