Αυτά πρέπει να κάνεις εάν θέλεις να σε συμπαθούν οι γύρω σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Το να είσαι αρεστός σε όλους είναι λίγο δύσκολο, και πολλές φορές η πρώτη εντύπωση που δίνεις δεν αντικατροπτίζει αυτό που πραγματικά είσαι. Σύμφωνα με ψυχολόγους, υπάρχουν ορισμένες κινήσεις και τρόποι συμπεριφοράς, που μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι αρεστός, ειδικά σε περιπτώσεις που το χρειάζεσαι!

Αρχικά, για να σε συμπαθήσουν οι άλλοι, πρέπει να τους συμπαθήσεις και εσύ πρώτα. Παρατήρησε τα θετικά χαρακτηριστικά στον κάθε άνθρωπο, και δείξε σεβασμό προς το πρόσωπο τους, κάτι που θα σε βοηθήσει να γίνεις αρεστός. Συνεπώς, όταν προσπαθείς να το πετύχεις αυτό, σκέφτεσαι τον τρόπο που μιλάς και κινείσαι, και αυτοί είναι οι τρόποι για να σε συμπαθήσουν οι άλλοι, σύμφωνα με ειδικούς.

“Ανοιχτή” γλώσσα σώματος

τρόποι που θα σε κάνουν να γίνεις αρεστός

Πρέπει αρχικά να σκέφτεσαι και τα μηνύματα που στέλνεις ακόμα και όταν δεν μιλάς, δηλαδή αυτά που γίνονται αντιληπτά από την γλώσσα του σώματός σου. Για παράδειγμα η “κλειστή” στάση του σώματος, δηλαδή το να έχεις σταυρωμένους αγκώνες ή να κοιτάς συνεχώς το κινητό σου, δεν βοηθάει στο να σε πλησιάσουν οι άλλοι. Με λίγα λόγια, σπάσε τις οριοθετημένες γραμμές ανάμεσα σε σένα και στον συνομιλητή σου, αφού αυτό αποπνέει εμπιστοσύνη, και η εμπιστοσύνη με την σειρά της συμπάθεια.

Δώσε στον άλλο τον χώρο του

Ένα μέρος για να χτίσεις την εμπιστοσύνη και την άνεση σου με κάποιον, είναι να τον προσκαλέις να κάνετε πράγματα και να είσαι δοτικός. Μπορεί εσύ, λοιπόν, να θεωρείς ότι μια αγκαλιά είναι κάτι αθώο και λογικό, αλλά τον άλλο να τον φέρνει σε άβολη θέση. Θα γίνεις πιο ζεστός και πιο συμπαθητικός, χωρίς να εισβάλεις στον προσωπικό χώρο κάποιου.

Πρόσεχέ τον όταν σου μιλάει

Αν θες να είσαι αρεστός, πρέπει να δείξεις στους άλλους ότι ενδιαφέρεσαι για αυτούς και να τους κάνεις να καταλάβουν ότι είναι σημαντικοί για σένα. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου, κάτι που τους κάνει να νιώθουν ωραία και όπως είναι λογικό να σε συμπαθήσουν. Μια ερώτηση, σχόλια και η εμφάνιση γνήσιου ενθουσιασμού είναι εύκολοι τρόποι για να γίνεις πιο συμπαθητικός κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με κάποιον.

Ο τόνος της φωνής μετράει

Κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι όταν μιλάνε, ενώ άλλοι πιο ενθουσιώδεις και ομιλητικοί. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποιος σωστός τρόπος για να μιλάς στους άλλους, αλλά αντίθετα πρέπει να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες. Σκέψου ποιος τόνος φωνής και ένταση ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, εάν κάποιος μιλά χαμηλά, θα ήταν ενοχλητικό να φωνάζεις παραπάνω από εκείνον. Εννοείται δεν θα αλλάξεις τον χαρακτήρα σου, αλλά θα μάθεις να ελέγχεις τον τρόπο που μιλάς σε κάθε περίσταση, εάν είναι αναγκαίο.

Κάνε κομπλιμέντα

τρόποι που θα σε κάνουν να γίνεις αρεστός

Και σε ποιον δεν αρέσει να ακούει φιλοφρονήσεις; Πρόσεχε μην πεις κάτι που δεν εννοείς, απλά και μόνο για να γίνεις αρεστός, αφού αυτό θα φανεί. Πες κάτι όταν το εννοείς και με τον πιο αυθόρμητο τρόπο.

Αντικατόπτρισέ τον

Πολλές φορές, αντικατοπτρίζεις τους ανθρώπους που σου αρέσουν, χωρίς να το σκεφτείς πραγματικά. Μπορείς, επίσης, να μελετήσεις τη γλώσσα του σώματος του, και να υιοθετήσεις μερικές από τις κινήσεις τους. Υποσυνείδητα, αυτό δημιουργεί έναν ψυχολογικό δεσμό επειδή το άλλο πρόσωπο πιστεύει ότι μοιράζεστε κάτι κοινό, αν και δεν είναι σίγουροι τι.

Χρησιμοποίησε το όνομα του

τρόποι που θα σε κάνουν να γίνεις αρεστός

Φαίνεται απλό, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανθρώπους να ξέρουν ότι έχεις ακούσει το όνομά τους και το θυμάσαι. Μπορείς να προσπαθήσεις να επαναλαμβάνεις το όνομα κάποιου σε όλη τη συνομιλία σας, σε ορισμένες στιγμές. Απλά πρόσεχε να μην το παρακάνεις.

Μην ξεχνάς πάνω από όλα να είσαι ο εαυτός σου

Συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να είναι κάτι διαφορετικό από το ποιοι είναι πραγματικά, και μερικές φορές φτάνουμε να θέτουμε ορισμένους τρόπους συμπεριφοράς μπροστά στους άλλους. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει για να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με μερικούς ανθρώπους. Όμως, όταν προσπαθείς να είσαι μια έκδοση του εαυτού σου που δεν είσαι πραγματικά, αυτό θα φανεί. Θα γίνεις αρεστός μόνο για την προθυμία σου να τους δείξεις ποιος είσαι πραγματικά!

Δες και αυτό:

Μήπως έχεις μόνιμα μία αρνητική συμπεριφορά;

Photos:Andrew Zaeh for Bustle

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved