Στην παιδική μας ηλικία θεωρούσαμε πως μεγαλώνοντας θα είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε όλα αυτά που θέλουμε. Ωστόσο, στην πραγματικότητα όταν μεγαλώνουμε όλοι κάτι θέλουν από τη ζωή μας: Οι γονείς θέλουν εγγόνια, οι φίλοι σου δίνουν μια συμβουλή για να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση και η μόδα θέλει να φοράς animal print και να έχεις το iPhone το τελευταίο. Αξίες που σου επιβάλλει η σύγχρονη ζωή και δεν θα έπρεπε να ακολουθείς!

“Πράγματα που όλοι κάνουν” ή πράγματα που θεωρούνται σημαντικά και ακολουθούμε υπνωτισμένοι… Γιατί; Πρόκειται για αξίες που σου επιβάλλει η σύγχρονη ζωή και ακολουθείς μαζί με όλους τους άλλους. Ποιος τους επιβάλλει; Δεν σε απασχολεί, ούτε θέλεις να το φιλτράρεις.

Ακολουθείς αυτό που οι άλλοι ακολουθούν ακόμη κι αν είναι πέρα από τις δυνατότητές σου ορισμένες φορές, ακόμη κι αν κάνεις τα πάντα για τα πετύχεις και στεναχωριέσαι όταν δεν μπορείς να έχεις κάτι που έχει και ο διπλανός σου. Και αυτό μόνο καλό στην ψυχολογία σου δεν κάνει!

Αξίες που σου επιβάλλει η σύγχρονη ζωή…

Ένας επιτυχημένος άνθρωπος έχει αυτοκίνητο, σπίτι και το τελευταίο iPhone

Αξίες που σου επιβάλλει η σύγχρονη ζωή

Στη σύγχρονη κοινωνία όσα περισσότερα καταναλώνεις τόσο το καλύτερο: Νέα gadgets, ακριβά αρώματα, τελευταίο μοντέλο από ένα τηγάνι. Αυτό θες “εδώ και τώρα” , το ακούς σε διαφημίσεις το βλέπεις παντού γύρω σου. Και δεν έχει σημασία αν τρως μακαρόνια για 6 μήνες από τη στιγμή που έχεις το τελευταίο iPhone, ούτε αν δεν έχεις αρκετά χρήματα για να κάνεις service στο αυτοκίνητο που αγόρασες!

Γιατί δεν μπορώ να κάνω ό,τι κάνει ένας celebrity;

Οι ψυχολόγοι σήμερα εξετάζουν το φαινόμενο της μίμησης μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας ή ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής. Οι άνθρωποι προσπαθούν να μιμηθούν τη ζωή ενός celebrity.

Και απογοητεύονται που δεν έχουν τα χρήματα για να κάνουν διακοπές στης Μαλδίβες ή να φορέσουν αυτό το haute couture φόρεμα.

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το Instagram

Αξίες που σου επιβάλλει η σύγχρονη ζωή

Όσο πιο ωραίες φωτογραφίες έχεις στα social media, τόσο πιο επιτυχημένη είναι η ζωή σου… Αυτόν τον κανόνα ακολουθούν πολλοί και περνούν χρόνο κολλημένοι πάνω στην οθόνη του κινητού.

Οι ψυχολόγοι εξηγούν πως οι άνθρωποι που θέλουν να προβάλλουν την καθημερινή τους ζωή, έχουν χαρακτηριστικά νάρκισσου, ενώ πολλοί υποφέρουν από ζήλια και κατάθλιψη.

Πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα πτυχίο

Καλό είναι να ακολουθείς αυτό που αγαπάς αλλά δεν χρειάζεται πάντα να έχεις πτυχίο. Άλλωστε όπως έλεγε και η γιαγιά μου (πολύ μπροστά για την εποχή της) δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι γιατροί και δικηγόροι.

Πολλοί θεωρούν πως όταν έχεις ένα πτυχίο “ανοίγουν όλες οι πόρτες”. Όχι κανείς δεν θα σου ανοίξει μια πόρτα τόσο εύκολα, όταν υπάρχουν χιλιάδες άλλοι με το δικό  σου πτυχίο.

Δύο ώρες μπροστά απ’ τον καθρέπτη και το natural makeup είναι έτοιμο

Αξίες που σου επιβάλλει η σύγχρονη ζωή

Οι γυναίκες αμφιταλαντεύονται… Απ’ τη μια αγαπούν τη φυσική ομορφιά κι από την άλλη αγαπούν κάθε νέο καλλυντικό που βγαίνει.

Η φυσική ομορφιά για αυτές τις γυναίκες είναι να έχεις κάνει ένα επαγγελματικό μακιγιάζ! Να έχεις καλύψει όλες σου τις ατέλειες όσο πιο “φυσικά” γίνεται…

Διαβάστε επίσης:

Πώς να παίρνεις σωστές αποφάσεις χωρίς να βασανίζεις το μυαλό σου