Μήπως την Κυριακή το απόγευμα αυξάνεται λίγο παραπάνω η στεναχώρια σου κι έχεις κακή διάθεση; Γιατί έχεις μελαγχολία την Κυριακή και πώς θα την αντιμετωπίσεις; 

Είναι Κυριακή απόγευμα ή βράδυ και σε πιάνει μια στεναχώρια τη στιγμή που σκέφτεσαι ότι το Σαββατοκύριακο τελειώνει και σε μερικές ώρες αρχίζει άλλη μία πιεστική εβδομάδα. Τι έχουν τα απογεύματα της Κυριακής και σε πιάνει μια στεναχώρια;

Τι μπορείς να κάνεις την Κυριακή για μια παραγωγική εβδομάδα;

Δεν συμβαίνει μόνο σ’ εσένα. Πολλοί άνθρωποι στον δυτικό κόσμο βιώνει το σύνδρομο “Blue Sundays”, όπως πολλοί αποκαλούν αυτή τη μελαγχολία, εξαιτίας της μετάβασης από ένα χαλαρό διήμερο σε μια πιεστική εβδομάδα, γεμάτη υποχρεώσεις. Πολλοί παρουσιάζουν την Κυριακή το απόγευμα έντονο άγχος, πονοκέφαλο κι αϋπνία. Αν νιώθεις κι εσύ αυτή την απογοήτευση, τότε ήρθε η ώρα να τη διώξεις αμέσως!

Πώς θα αποφύγεις τη μελαγχολία την Κυριακή;

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω. Άλλωστε, κάθε Κυριακή το ίδιο θα γίνεται; Όχι βέβαια! Η στεναχώρια αυτή που σε πιάνει την Κυριακή πρέπει να φύγει αμέσως. Αυτό θα σε βοηθήσει να περάσεις καλύτερα και το υπόλοιπο της μέρας σου και να είσαι πιο παραγωγική την επόμενη μέρα στη δουλειά. Πώς;

  1. Αξιοποίησε τη μέρα σου! Μια Κυριακή έχεις κι εσύ να χαλαρώσεις πριν αρχίσουν και πάλι οι υποχρεώσεις και θα κάτσεις να μελαγχολήσεις; Όχι! Γέμισε τη μέρα σου με όμορφα πράγματα που θα σε χαροποιήσουν και θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, πρέπει, άλλωστε, να τον εκμεταλλεύεσαι.
  2. Γυμνάσου! Η γυμναστική θα σου προσφέρει ευεξία και διάθεση και θα σε γεμίσει ενέργεια. Οι ενδορφίνες, οι ορμόνες της ευφορίας, θα απελευθερωθούν στον οργανισμό σου με την άσκηση και αυτό μόνο καλό θα σου κάνει.
  3. Βγες έξω! Πήγαινε μια βόλτα με τα πόδια, με το ποδήλατο ή για ένα καφέ με την παρέα ή το ταίρι σου και άλλαξε παραστάσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεσκάσεις από την καθημερινή ρουτίνα, να δεις άτομα που αγαπάς και σε αγαπούν και να κάνεις κάτι πιο ενδιαφέρον.
  4. Κάνε beauté! Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Η περιποίηση του προσώπου και του σώματός σου σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.
  5. Οργάνωσε την εβδομάδα που έρχεται. Αν ακόμα αγχώνεσαι για τη Δευτέρα και το βαρύ πρόγραμμα που θα έχεις, τότε βάλε σε μια σειρά τις υποχρεώσεις σου, ώστε να μην αγχώνεσαι για το τι θα πρωτοκάνεις.

Μην ξεχνάς πως οι επιλογές είναι δικές σου και πως εσύ ορίζεις το πρόγραμμά σου. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις την πίεση της Δευτέρας, τουλάχιστον φρόντισε να περάσεις καλά το Σαββατοκύριακο και να ξεκινήσεις την καινούργια εβδομάδα με όρεξη!

Αγάπησε λίγο παραπάνω τη Δευτέρα κι ίσως να σ’ αρέσει:

Οι τρόποι για να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τις…Δευτέρες

Photo: unsplash/Danielle MacInnes