«Χάνω την υπομονή μου» ή «εξαντλείται η υπομονή μου». Όλοι έχουμε πει τις εκφράσεις σε κάποια στιγμή της ζωής μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για την υπομονή σαν να πρόκειται για κάποιο υλικό αγαθό. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι συναισθήματα τα οποία ίσως θα έπρεπε να διαχειριστούμε με αντισυμβατικούς τρόπους, όταν όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν.

Πώς θα έχεις υπομονή καθημερινά; Υπάρχουν τρόποι για να το καταφέρεις, απλά θα πρέπει ν’ ακουλουθήσεις τις συμβουλές μας! Είσαι έτοιμος να διαβάσεις τους τρόπους;

Πες το

Η υπομονή είναι μια αρετή που πρέπει να επιδεικνύεις σε όλες σου τις καθημερινές δραστηριότητες. Ένας τρόπος για να το πετύχεις είναι να συνδέσεις την έννοια της υπομονής με απλά πράγματα που κάνεις κάθε μέρα. Όταν πίνεις μια γουλιά νερό, όταν ακουμπάς ένα πόμολο, όταν κοιτάζεις την ώρα στο κινητό σου, μπορείς να σκέφτεσαι τη λέξη υπομονή. Αν το κάνεις κάθε φορά για μια εβδομάδα, θα παρατηρήσεις ότι θα χειρίζεσαι τις καταστάσεις με περισσότερη υπομονή από παλιά.

Σκέψου το

Οραματίσου μια κατάσταση η οποία κανονικά θα σε έβαζε σε πρόκληση. Σκέψου τον εαυτό σου να χαμογελά και να χειρίζεται με υπομονή την απαιτητική κατάσταση. «Μπορώ να κάνω κάτι άλλο όσο περιμένω στην ουρά», πες στον εαυτό σου. Σύντομα ο φανταστικός σου εαυτός θα γίνει πραγματικός.

Αυτοσυγκεντρώσου

Κάνε διαλογισμό. Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι καταπολεμά το άγχος. Επίσης, μπορείς να κλείσεις τα μάτια και να σκεφτείς το αγαπημένο σου χρώμα. Στη συνέχεια άσε το χρώμα να σε πλημμυρίζει, μέχρι να νιώθεις ότι ηρεμείς ψυχικά.

Πάρε τον χρόνο σου

Αν αργείς στα ραντεβού, φτιάξε καλύτερα το πρόγραμμά σου. Αν αγχώνεσαι το πρωί, βάλε το ξυπνητήρι 10 λεπτά νωρίτερα. Γενικά, πάρε το χρόνο σου για να κάνεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις

Φαντάσου

Όταν αφαιρείσαι και αφήνεις το μυαλό σου ελεύθερο να κινηθεί με τη φαντασία, μπορείς να ενισχύσεις την υπομονή σου. Σκέψου, επινόησε ιστορίες, φαντάσου πώς θα ήταν ο χώρος όπου βρίσκεσαι αν ήταν διαφορετικός.

Δες κι αυτό:

Πριν σπαταλήσεις άδικα τη ζωή σου, πρέπει να δεις αυτό video

Βασικά συστατικά για να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος