Αν νιώθεις κι εσύ ένα τσίμπημα ζήλιας για τον συνάδελφο, διάβασε τι πρέπει να προσέξεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Η ζήλια σίγουρα δεν είναι και από τα πιο εύκολα συναισθήματα με το οποίο κάποιος έρχεται αντιμέτωπος. Και τελικά αν ζηλεύεις τον συνάδελφό σου πόσο κακό είναι;

Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ακόμα και στον εαυτό σου ότι ζηλεύεις. Μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση από σένα, να βγάζει περισσότερα χρήματα ή να έχει άλλες παροχές από την εταιρία, τις οποίες εσύ δεν έχεις. Αν ζηλεύεις τον συνάδελφό σου μπορεί να μην είναι και τόσο κακό στην τελική…

Συνέχεια συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον άλλον και βλέπεις ότι ίσως μειονεκτείς. Τουλάχιστον στο δικό σου το μυαλό. Αυτό βεβαίως, δεν σε αφήνει να αναπτύξεις και τις καλύτερες σχέσεις με τον συνάδελφο κι ας είναι και ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Εκτός απ’το γεγονός ότι δεν μπορείς να αναπτύξεις σχέσεις, δεν μπορείς να χαρείς και τη δική σου επιτυχία και εξέλιξη στη δουλειά.

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον είναι σημαντικό να μπορείς να επικοινωνήσεις με τους συναδέλφους σου και να εργαστείς ως ομάδα. Αν ζηλεύεις τον συνάδελφό σου, όμως, δεν θα μπορείς να δουλέψεις ομαδικά και θα το αντιληφθείς και μόνος σου.

Αν ζηλεύεις τον συνάδελφό σου, λοιπόν , κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου γιατί νιώθεις έτσι και πως ακριβώς νιώθεις.

Όπως έχουν αποδείξει ερευνητές, η ζήλια μπορεί να βρίσκεται και στα γονίδιά σου. Να θέλεις πάντα αυτό που δεν έχεις και να συγκρίνεις πάντα τον εαυτό σου με τους άλλους. Κρίνεις τους άλλους και πάντα θα βρεις κάτι αρνητικό να σχολιάσεις, κάτι τους λείπει κατ’εσένα και δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση που είναι.

Αντί, όμως, να απογοητεύεσαι διαρκώς μπορείς να κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Να βάλεις τα δυνατά σου να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις και αγαπάς. Αλλά να μην ανέβεις, ρίχνοντας τον άλλον αλλά μαθαίνοντας από τον άλλον.

Το χρόνια αίσθημα της ζήλιας είναι πραγματικά καταστροφικό για την υγεία σου και την ψυχή σου. Ξεκίνα να το δουλεύεις με τον εαυτό σου και να απομακρύνεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις.  Να είσαι ρεαλιστής και να βλέπεις τα πράγματα όπως έχουν. Μόνο έτσι θα πας μπροστά.

Διαβάστε επίσης:

5 φορές που πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Photo: H. Armstrong Roberts/ClassicStock/Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved