Ζούμε κάθε μέρα που περνά και πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που μας επιτρέπει να περνάμε αυτές τις μέρες. Τι είναι αυτό το σπουδαίο δώρο που έχουμε και μας επιτρέπει να ζούμε χαρές, λύπες, άγχη, έντονες στιγμές, καταστάσεις που θα θέλαμε να αποφύγουμε… Αυτές οι 6 αλήθειες για τη ζωή αφορούν τη δική σου ζωή… και τη δική μου ζωή… Κι ίσως τη ζωή όλων ή τουλάχιστον των περισσότερων από εμάς.

15 φράσεις που θα σου καθαρίσουν το μυαλό στο λεπτό!

6 αλήθειες για τη ζωή σου αυτή τη στιγμή

Αυτές τις αλήθειες μπορεί να μην θέλει να τις παραδεχτεί κανένας μας, και σίγουρα δεν είναι απ’ τα πρώτα πράγματα που θα πει στα παιδιά του. Όμως, η αποδοχή τους και η συμφιλίωση μαζί τους θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή στο έπακρο.

  1. Όσα χρήματα και να έχεις, δεν θα γίνεις καλύτερος ούτε πιο ευτυχισμένος. Μπορείς να αποκτήσεις πολλά πράγματα με τα χρήματα, ανάμεσα στα οποία δεν είναι τα πιο σημαντικά αυτού του κόσμου: Η ευτυχία, η αγάπη και η υγεία.
  2. Αν αποζητάς συνέχεια την ευτυχία, θα είσαι μια ζωή μίζερος. Προσπαθώντας να φτάσεις σε κάτι “μεγάλο” που θα σε κάνει ευτυχισμένο και μαχόμενος μια ζωή για το κάτι παραπάνω, παθαίνοντας εμμονή με την ευτυχία, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να είσαι μια ζωή μίζερος και να μην μπορείς να βρεις την ευτυχία σε απλά, καθημερινά πράγματα.
    Unsplash/Austin Chan
  3. Δεν μπορείς να τους κάνεις όλους ευτυχισμένους. Προσπαθώντας μια ζωή να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, θα καταφέρεις μόνο 2 πράγματα: Να αφήσεις την δική σου ευτυχία παραμελημένη και να απογοητευτείς επειδή δεν εκτιμούνται όλα όσα έκανες ή νόμιζες ότι έκανες για την ευτυχία των άλλων.
  4. Οι πράξεις σου είναι αυτές που μετράνε. Ναι, μπορεί ένα καλό μάρκετινγκ, μια έξυπνη ατάκα, ένας εντυπωσιακός λόγος να κλέβουν την παράσταση, αλλά πρωταγωνιστές πάντα θα είναι οι πράξεις. Είναι ανεκτίμητο το να κάνεις το σωστό πράγμα τη σωστή στιγμή!
  5. Οι άλυτες υποθέσεις του παρελθόντος θα σε κυνηγούν για πάντα. Όσο κι αν σε απογοήτευσε ένας άνθρωπος και νιώθεις οργή, θα σε κυνηγάει για πάντα εάν δεν μιλήσεις μαζί του, δεν ακούσεις εξηγήσεις και δεν συζητήσεις. Εάν απλά το αφήσεις πίσω σου, απλά θα επιστρέφει μπροστά σου με κάθε ευκαιρία.
    Unsplash/Ana Juma
  6. Θα πεθάνουμε όλοι κάποια μέρα. Και δεν γνωρίζουμε πότε θα συμβεί αυτό. Άρα μήπως να αφήσεις τις αναβολές για κάποια στιγμή στο μέλλον και να αρχίσεις να κάνεις από τώρα πράξη αυτά που θέλεις;

Διάβασε και αυτό:

3 λόγοι για να εκτιμήσεις όλα όσα έχεις στη ζωή σου!

Photo: Pexels