Δεν χρειάζεται να έρθει η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας για να δείξεις την αγάπη σου στους φίλους σου και να τους σκεφτείς. Τα θετικά της φιλίας στην ψυχική υγεία είναι τόσο πολλά, που ακόμα κι αν δίσταζες τόσο καιρό να βρεθείς μ’ έναν φίλο σου, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνεις. 

Ένα καλός φίλος είναι σαν ένα κομμάτι του εαυτού σου. Τον αγαπάς τόσο πολύ που δεν θες να τον χάσεις απ’ τη ζωή σου. Χαίρεσαι για τη χαρά του περισσότερο κι απ’ τον ίδιο, κλαις και αγχώνεσαι με το παραμικρό ανησυχητικό που του συνέβη και περνάς υπέροχα κάθε στιγμή μαζί του.

Ειδικά τον κολλητό σου δεν μπορείς να τον αποχωριστείς. Αν για ένα διάστημα είστε μακριά, σε άλλες πόλεις ή ακόμα και στην ίδια αλλά δεν μπορείτε να βρεθείτε, οι μέρες κυλούν πιο αργά, κάτι δεν πάει καλά και ο καιρός σου φαίνεται πιο μουντός ακόμα κι αν έξω έχει ήλιο.

Ακόμα κι αν έχεις έναν σύντροφο ο οποίος είναι και φίλος σου δεν είναι το ίδιο. Όσα κι αν μοιράζεσαι μαζί του, με τον κολλητό σου άλλα λες… Πώς να το κάνουμε;

θετικά της φιλίας στην ψυχική υγεία

unsplash/Priscilla Du Preez

Είναι κι αυτό που λέμε… Τους φίλους τους διαλέγουμε! Κι ελπίζουμε να ‘χεις κάνει πολύ καλή επιλογή, γιατί τα θετικά της φιλίας στην ψυχική υγεία είναι πραγματικά πολλά και δεν πρέπει να τα αγνοείς ή να τα θυμάσαι αραιά και που.

Ποια τα θετικά της φιλίας στην ψυχική υγεία;

Φυσικά και το να έχεις καλούς φίλους έχει πολλά οφέλη και αυτά είναι μόνο μερικά που θα σε πείσουν να δίνεις λίγη προσοχή παραπάνω στους φίλους σου που αγαπάς πολύ.

Διάθεση στα ύψη 

Φυσικά και οι φίλοι μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση στο λεπτό Μερικές φορές μπορεί απλά να νιώθεις ανακούφιση με το να τους μιλήσεις ή να τους ακούσεις και να πεις όλα όσα σκέφτεσαι και σε προβληματίζουν. Άλλες φορές πάλι, μπορεί να σου δώσουν τη λύση στο πρόβλημα ή να σου πουν κάτι που πραγματικά θα σου φτιάξει τη διάθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα σε αφήσουν έτσι. Όλο και κάτι θα κάνουν για να σε χαροποιήσουν.

Αυτοεκτίμηση στο φουλ 

Όλοι έχουμε στιγμές που η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μπορεί να είναι χαμηλή. Είτε πρόκειται για ένα κομπλιμέντο είτε για ένα απλό σχόλιο, οι φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Μοναξιά στην άκρη

Έχοντας καλούς φίλους δεν πρόκειται να ξανανιώσεις μόνος. Και λέμε καλούς και το εννοούμε. Γιατί το να έχεις πολλές παρέες δεν σε κάνει να έχεις και πολλούς φίλους που θα σε στηρίξουν και θα είναι δίπλα σου. Το να έχεις, όμως, καλούς φίλους σε κάνει να μην νιώθεις μόνος. Γιατί στη δύσκολη στιγμή και σε κάθε στιγμή θα είναι εκεί, δίπλα σου, για σένα.

θετικά της φιλίας στην ψυχική υγεία

Unsplash/ Katarzyna Grabowska

Ένα μεγάλο κίνητρο 

Ένας φίλος μπορεί να είναι ένα καλό κίνητρο για να ξεκινήσεις για δραστηριότητα, ένα χόμπι μαζί του, ενώ μπορεί να σε παρακινείσαι να επιμείνεις στους στόχους σου με προσήλωση και να μην τα παρατήσεις.

Υποστήριξη κάθε στιγμή! 

Ένας καλός φίλος μπορεί να σε ενθαρρύνει και να σε στηρίξει στο μέγιστο. Θα σου πει και τα καλά και τα στραβά, που ίσως να μην θες να ακούσεις και θα σε στηρίξεις τη στιγμή που αυτό το χρειάζεσαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Η δύναμη της αληθινής φιλίας μπορεί να είναι πολύτιμη, όμως χρειάζεται να το δείχνεις κιόλας. Δείξε την αγάπη σου στον φίλο σου ακόμα και με μια μικρή κίνηση, θα την καταλάβει! 

Δες ακόμα:

Αυτά τα χαρακτηριστικά σε κάνουν «καλή φίλη»

Photo: Pexels