Κι όσο τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, είναι ακόμα πιο απαραίτητο να μην κυκλοφορείς έξω. Όμως, γιατί να μείνεις σπίτι; Πόσο σημαντικό είναι; 

Αν αναρωτιέσαι ακόμα γιατί να μείνεις σπίτι κι αν είσαι ανάμεσα σ’ αυτούς που αμφισβητούν τα μέτρα της κυβέρνησης, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να εκτιμήσεις τις συστάσεις αυτές. Κι όμως αξίζει να εκτιμήσεις τη καμπάνια του #μένουμε_σπίτι και να αναλογιστείς την αξία της καραντίνας. Δεν είναι λίγα αυτά που μπορείς να κερδίσεις απ’ όλο αυτό, αρκεί να το δεις από τη θετική του πλευρά.

Φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα

Έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα, όπως θες εσύ, χωρίς να παρεμβάλλεται κάτι. Μπορείς να κάνεις τη δική σου to-do λίστα με όσα θέλεις να κάνεις αυτές τις μέρες. Ακόμα κι αν δουλεύεις απ’ το σπίτι, σκέψου πως κερδίζεις πολλή ώρα από το πηγαινέλα στη δουλειά και το χρόνο που σου παίρνει να ετοιμαστείς. Δεν είναι λίγο αυτό. Μπορείς να κοιμηθείς τουλάχιστον μία ώρα παραπάνω.

Είσαι πιο χαλαρός

Μπορείς να χαλαρώσεις, να φας πρωινό στο κρεβάτι, να κάτσεις όσες ώρες θες με τις πιτζάμες σου, να δουλέψεις όλη μέρα απ’ το κρεβάτι κι αν είσαι γυναίκα να μην βάλεις καν σουτιέν. Κάνεις το πρόγραμμά σου πιο χαλαρά, με την άνεσή σου και ρυθμίζεις τις υποχρεώσεις σου όπως θες εσύ.

γιατί να μείνεις σπίτι

Προστατεύεις την υγεία σου

Φυσικά και το πιο σημαντικό κι αυτό που κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει είναι πως μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε την υγεία τη δικιά μας και των αγαπημένων μας. Να θυμάσαι πως έχεις πολλά να κερδίσεις από αυτή την κατάσταση. Δεν είναι λίγο το να είσαι υγιής, όσο χρονών κι αν είσαι.

Μπορείς να πάρεις αποφάσεις

Αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σου. Μπορείς να δεις τι σου αρέσει, τι αγαπάς πιο πολύ να κάνεις μες τη μέρα σου, να αποφασίσεις να κάνεις όσα μέχρι τώρα δεν μπορούσες. Για παράδειγμα, ίσως να αποφασίσεις ότι θα αρχίσεις να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σου, ότι θα αρχίσεις μια ξένη γλώσσα ή ένα δεύτερο πτυχίο, ότι θα απομακρυνθείς από τα άτομα που είναι τοξικά για σένα ή πως θα αρχίσεις να ασχολείσαι περισσότερο με τον εαυτό σου. Τώρα είναι η ευκαιρία να σκεφτείς και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, έχεις όλο το χρόνο!

Μπορείς να αποκτήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Είναι στο χέρι σου το να διώξεις μακριά την καθιστική ζωή και να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, βασισμένο σε σωστή διατροφή και άθληση. Μπορείς φυσικά να ασκείσαι μες το σπίτι, να τρως υγιεινά, να κάνεις yoga και διαλογισμό, να κόψεις το κάπνισμα και το ποτό και να αρχίσεις να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου!

Η επιλογή είναι δική σου!

Διάβασε ακόμα:

5+1 ιδέες για να περάσεις τον χρόνο στο σπίτι ευχάριστα!

Photos: Pexels