4 τρόποι να προστατέψεις την ενέργειά σου!

LIKE US ON FACEBOOK

4 τρόποι να προστατέψεις την ενέργειά σου απ’ τους τοξικούς ανθρώπους και από όλους αυτούς που σου μεταφέρουν τη δική τους ενέργεια, η οποία δεν είναι πάντα θετική.

Πώς μπορείς να προφυλάξεις την ενέργειά σου και να δημιουργήσεις γύρω της έναν προστατευτικό κλοιό που δεν θα αφήνεις τίποτα και κανέναν να την επηρεάζει;

Πώς μπορείς να προστατέψεις την ενέργειά σου όχι μόνο απ’ τους τοξικούς ανθρώπους του περιβάλλοντος σου, αλλά και απ’ τον ίδιο σου τον εαυτό; Πώς θα μάθεις να βάζεις stop σε όσα νιώθεις ότι σου κλέβουν λίγο απ’ αυτό που πραγματικά είσαι; Με τους παρακάτω τρόπους.

Βρες τον αγαπημένο σου χώρο

Θα μπορούσαμε επίσης να τον χαρακτηρίσουμε και ως κενό. Το μέρος στο οποίο πάντα θα επιστρέφεις και θα ξέρεις ότι θα σου φτιάξει τη διάθεση στη στιγμή. Την ώρα της ημέρας που δεν θα κάνεις τίποτα για λίγο απ’ το να ακούς τη δική σου φωνή. Όταν νιώθεις ότι κάποιος σου «κλέβει» την ενέργεια σου, προσπάθησε να αποτραβηχτείς λιγάκι από αυτόν και να επιστρέψεις σε σένα. Μπορεί το αγαπημένο σου μέρος να είναι μια καφετέρια της γειτονιάς, μπορεί να είναι το γραφείο στο σπίτι σου με τις σημειώσεις, μπορεί να είναι το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο όταν ανάβεις μερικά κεριά και για λίγο χαλαρώνεις.

Unsplash/Julian Hochgesang

Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Έχεις παρατηρήσει πόσο χαλαρώνεις μετά από ένα μπάνιο; Όταν νιώθεις ότι όλη μέρα ασχολείσαι με προβλήματα δικά σου, της οικογένειας σου, των φίλων σου κτλ., όταν επιστρέψεις στο σπίτι σου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο με διάφορα αρωματικά -εάν έχεις λεβάντα ακόμη καλύτερα- και λίγη μουσική! Αμέσως μετά θα νιώσεις την ενέργεια να επιστρέφει σε όλους τους μύες σου και εσύ να είσαι πιο ξεκούραστη από ποτέ.

Άσε τον φόβο στην άκρη

Και βρες μια θέση στη ζωή σου για την αγάπη. Η προφύλαξη της ενέργειάς μας και η εγκατάλειψη όλων αυτών που φοβόμαστε πάνε πακέτο. Συχνά όταν ακούμε τα προβλήματα των άλλων, ακούμε και τους φόβους τους, ακούμε όλα αυτά που φοβούνται ότι θα συμβούν και σκέφτονται ξανά και ξανά επειδή δεν μπορούν να το αποφύγουν. Για παράδειγμα, όταν ετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη δουλειάς ή για ένα ταξίδι, τα επίπεδα ενέργειας σου αλλάζουν γιατί φοβάσαι και δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Όταν απ’ την άλλη πλευρά, όμως, είσαι προστατευμένος κάτω απ’ την κουβέρτα σου, νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Μάθε να έχεις την ίδια ενέργεια κι όταν δεν είσαι κάτω απ’ την κουβέρτα σου.

Unsplash/Ruthie Martin

Θέσε όρια

Όταν άνθρωποι, μέρη και γεγονότα εκπέμπουν θετική ενέργεια, την απορροφάμε όπως είναι και μας γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό. Όταν, όμως, άνθρωποι, μέρη και γεγονότα εκπέμπουν αρνητική ενέργεια συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να μάθεις να θέτεις όρια και να κρατάς μακριά απ’ τη ζωή σου όλα αυτά που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια είτε είναι άνθρωποι, είτε είναι μέρη, είτε είναι γεγονότα.

Διάβασε ακόμη:

Οι τρόποι για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια στη ζωή σου είναι απλοί!

Unsplash/Freshh Connection
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved