“Φέτος θα μαγειρεύω”

Πες αλήθεια, τώρα. Δεν το υποσχέθηκες στον εαυτό σου απ’ τον περασμένο Ιανουάριο που μπήκε η νέα χρονιά; Δεν είπες μέσα σου, ότι το 2017 θα αλλάξεις συνήθειες, θα κόψεις τα delivery (υπολόγισες μέχρι και πόσα θα γλυτώνεις το μήνα) και του χρόνου τέτοια εποχή, θα σε βλέπουν οι φίλοι σου και δεν θα σε γνωρίζουν; Το είπες. Το ξέρω. Και γι αυτό είμαι εδώ. Για να σε βοηθήσω στην αρχή της προσπάθειας. Να σε παρακινήσω, να μπεις στην κουζίνα. Θα μπω και γω μαζί σου, βρε αδελφέ! Ετοιμάσου. Θα μαγειρέψουμε μαζί τις καλύτερες συνταγές. Ανάλογα με την περίσταση λοιπόν, διάλεξε συνταγή.

Κάνεις δίαιτα; Ψαρονέφρι με λαχανάκια Βρυξελλών

Για σένα που θέλεις να χάσεις κιλά, αλλά θέλεις και την γκουρμεδιά σου. Σ αρέσει να ανακατεύεσαι στην κουζίνα, αλλά δεν έχεις και τον άπειρο χρόνο να διαθέσεις. Ντάξει! Μ’ αυτή τη συνταγή, θα μ αγαπήσεις. Δες εδώ.

Σ’ αρέσει το κινέζικο:  noodles με κοτόπουλο

Διαίτης και έθνικ! Τι άλλο θα κάνω για να εντυπωσιάσεις εσύ, τον/την καλό/ή σου! Ακολούθα τις οδηγίες στο βίντεο, αγόρασε τσοπ στικς από το κινέζικο μαγαζάκι στην παρακάτω γωνία (έχει και στο super market) και βάλε το sake στο microwave. 祝您好胃口

Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας: νιόκι με σάλτσα πιπεριάς φλωρίνης και φέτα

Κοίτα. Θα είμαι ειλικρινής. Το λες και μπελαλίδικο. Αλλά εδώ έφτιαξες κινέζικο. Στο ιταλικό θα κολλήσεις; Που όσο να πεις ούνα φάτσα ούνα ράτσα και στην κουζίνα είμαστε με τους γείτονες. Το χεις δηλαδή  στο γονίδιο -κατά βάθος- το νιόκι…. Μην τα παρατάς. Σε ένα σαραντάλεπτο θα καμαρώνεις πάνω από το δικό σου ζυμαρικό με πατάτα. Όρμα…

Η σπεσιαλιτέ μου: ριζότο με μανιτάρια

Αυτό το πιάτο έπρεπε να στο έχω μάθει πριν τις γιορτές! Αλλά! Ποτέ δεν είναι αργά. Η αρχή μας είναι: κάθε μέρα γιορτή. Βήμα βήμα λοιπόν, στο βίντεο, θα μάθεις να φτιάχνεις το καλύτερο ριζότο όλου του κόσμου! Εντάξει. Το περιορίζω. Το καλύτερο ριζότο της Ελλάδας. Ουφ! Της Αθήνας και… ορκίζομαι, που έλεγαν και σε κείνη την παλιά ελληνική ταινία.

Αν δεν έχεις χρόνο αλλά έχεις τραπέζι: σολoμός με λαχανικά ψημένα σε πουγκί

Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ευκολία και επιτυχία. Δύο σε ένα. Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ (που το πας αυτο;) και παράλληλα πιάτο πολλών αστέρων! Λίγο το χεις να μπεις στην κουζίνα στούρνος από μαγειρική και να βγάλεις πιάτο που θα θαμπώσει ακόμη και την μαμά σου; Όσο από γεύση; Εγγύηση παιδιά. Λατρεία. Έχει ταίσει το πιάτο αυτό… φοιτητές και φοιτητές….

Συνοδευτικό και όχι μόνο: μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο

Μπορώ να ζω με μανιτάρια. Ψητά, τηγανητά, βραστά… νo prob. Αγαπώ μανιτάρια λέμε. Αυτή τη συνταγούλα λοιπόν, σας την προτείνω α νε πι φύ λα κτα. Σαν συνοδευτικό; Σαν κυρίως; Ώχου! Ότι θέλετε. Περί ορέξεως…. μμμμ

 Θέλεις να μαγειρέψεις σαν chef χωρίς να ξέρεις να ψήνεις αυγό; Φτιάξε κοτόπουλο σε φυσική γάστρα

Τι θα πει “φυσική γάστρα” θα αναρωτηθείς και θα έχεις ένα δίκιο… Ένα θα σου πω. Την γάστρα θα την φτιάξεις εσύ. Με τα χεράκια σου (και τις οδηγίες μου) και όταν θα βγάλεις το φαγητό από τον φούρνο, θα τους τρελάνεις όλους. Δεν υπάρχει αυτό το φαγητό σου λέω. Χώρια που μπορεί να το φτιάξει και ένα δεκάχρονο!

(Τόσο νόστιμο το φαγητό, που το έφαγα όλο. Το ταψί!)

Για μικρούς και μεγάλους: πατάτες γεμιστές με μπέικον και λαχανικά

Αν δεν σου αρέσουν τα μανιτάρια -εδώ πιο πάνω τα γράψαμε- τότε σου έχω πατατούλες για κυρίως ή συνοδευτικό! Πατατούλες να γλύφεις τα δάκτυλά σου. Θα τις λατρέψεις. Τρώγονται ζεστές αλλά μια χαρά θα τις βρεις και σαν κρύο πιάτο.

Έτοιμη σε δέκα λεπτά: ντοματόσουπα η Σικελιανή

Όπως το λέει τ’ όνομα. Από τη Σικελία η συνταγούλα αυτή, ανοιξιάτικη, μυρωδάτη, γευστική, χορταστική, υπέροχη! Να την απολαμβάνεις αχνιστή (αλλά και στο κρύα, δεν θα πω όχι)

Αγαπημένη ντοματόσουπα με μια έκπληξη…

Θέλεις να φας σε δέκα λεπτά; Πένες ολικής αλέσεως με πέστο λιαστής ντομάτας

Από τα πιάτα-εύκολες λύσεις. Της τελευταίας στιγμής. Να μην τραβιέσαι πολύ στην κουζίνα, όταν γυρνάς και βαριέσαι ακόμα και κονσέρβα να ανοίξεις. Αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου μακαρονάδα. Τέλεια γεύση και μεγάλη ευκολία στην προετοιμασία. Και από θερμίδες; Μια χαρούλα σου λέω. Τραστ μι.

Έχεις επίσημο τραπέζι και δεν έχεις χρόνο; Ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα

Καταλάβατε ότι είμαι άνθρωπος της ευκολίας και δεν μπορώ τα πολλά πολλά ε; Καταλάβατε ότι είμαι επίσης, άνθρωπος της γεύσης και μ’ αρέσει να απολαμβάνω “καθαρά” φαγητά από λάδια, αλάτια, λίπη και λοιπά παχυντικά. Αλλά δεν μ αρέσει η επίπεδη γεύση. Θέλω να μου μιλάει το πιάτο. Να με συγκινεί… Αυτό το ψαρονέφρι λοιπόν, που γίνεται “στο φτερό”, μπορεί ικανοποιεί όλα τα προηγούμενα και εύκολα μπορεί να σερβιριστεί σε επίσημες περιστάσεις.

Καλή μας όρεξη.

Θέλεις να χάσεις κιλά και να έχεις ενέργεια; Φτιάξε τις δικές σου μπάρες δημητριακών

Πανεύκολες, γευστικές και απόλυτα υγιεινές. Βάλτες στην τσάντα ή στην τσέπη σου και τσίμπα τα ενδιάμεσα γεύματά σου, ώστε να έχεις ενέργεια χωρίς να ανεβαίνεις κιλά στη ζυγαριά. Το σπίτι θα μοσχοβολήσει όσο τις ετοιμάζεις και όλοι θα σε ρωτούν από που τις αγόρασες. Οι μπάρες αυτές… τα σπάνε!

Αυτό δεν θα το φας. Θα το πιεις. Smoothies!

Σου αρέσουν τα smoothies; Σου δείχνω πως θα φτιάξεις δυο από τα αγαπημένα μου! Στην υγειά μας!

ΥΓ. Δεν χρειάζεται νομίζω να θυμίσω ότι δεν είμαι chef! Αγαπώ το μαγείρεμα όμως και οι συνταγές που μοιράζομαι μαζί σας είναι από τις αγαπημένες μου. Ελπίζω να σας έβαλα στην κουζίνα, να σας έφτιαξα το κέφι, να χαμογελάσατε παρακολουθώντας τα βίντεο. Κυρίως όμως ελπίζω κάποια από τις συνταγές μου, να έγινε η αγαπημένη σας.

Καλά μαγειρέματα!

 

Φιλί.

Π.

 

Υ.Γ2 Τώρα που είδες τις εκπομπές μαγειρικής στο webTV του iPop, μήπως θα ήθελες να λύσεις και τα ψυχολογικά σου; Πάω στοίχημα ότι οι εκπομπές της Ευτυχίας Μανωλαράκη θα γίνουν οι αγαπημένες σου.

Μήπως -για παράδειγμα- έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι οι κρίσεις πανικού και γιατί τις παθαίνεις; Δες εδώ…