Σου φαίνεται δύσκολο να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου σε εσωτερικό χώρο; Κι όμως δεν είναι! Η εκπαίδευση του σκύλου στο σπίτι μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση με μερικές μόνο συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια.

Όταν έρχεται το κουτάβι σου στο σπίτι, όλα πλέον αλλάζουν. Δεν χρειάζεται μόνο διαφορετικό, δικό του χώρο, αλλά έχει και διαφορετικό τρόπο ζωής. Κι ίσως να αναρωτιέσαι πώς να εκπαιδεύσεις τον σκύλο στο σπίτι, ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χρόνο ή χώρο, όμως δεν είναι τόσο δύσκολο και οι παρακάτω συμβουλές θα σου χρησιμεύσουν ιδιαίτερα.

Όσα πρέπει να ξέρεις για την εκπαίδευση του σκύλου στο σπίτι

Κάνε χώρο για παιχνίδι

Αν ο εξωτερικός χώρος είναι περιορισμένος, δημιούργησε έναν καθορισμένο χώρο παιχνιδιού, στον οποίο του κουτάβι σου θα συνηθίσει να παίζει. Κράτα τα παιχνίδια στο σπίτι σε ένα μέρος, ορίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο χώρο παιχνιδιού.

Επίσης, να είσαι προετοιμασμένος στην περίπτωση που το σκυλάκι σου αρχίσει να πηδάει πάνω σου και να σε δαγκώνει. Είναι συνήθειες που πρέπει να σταματήσουν με τον καιρό.

Παιχνίδια που μπορείς να κάνεις με τον σκύλο στο σπίτι!

εκπαίδευση του σκύλου στο σπίτι
Pexels

Υπακοή

Όταν θες να δίνεις οδηγίες στο κουτάβι σου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς τις ίδιες, σύντομες λέξεις. Όταν ο σκύλος σου αρχίσει να υπακούει στις εντολές, τότε μπορείς να τον επιβραβεύεις, αλλά πρόσεχε να μην το παρακάνεις με τη συχνότητα και την ποσότητα, ενώ πρόσεξε οι λιχουδιές που του δίνεις να είναι καλές για την υγεία του.

Θέσε όρια

Μην αφήνεις το χαριτωμένο κουταβάκι σου που μόλις ήρθε στη ζωή σου να κοιμάται στο κρεβάτι σου και γενικά να κάνει ό,τι θέλει μες το σπίτι. Το σκυλάκι σου πρέπει να ξέρει να πηγαίνει στο κρεβάτι του κάθε βράδυ, ενώ μην ξεχνάς και το θέμα της τουαλέτας που είναι επίσης πολύ σημαντικό. Μάθε το κουτάβι σου να πηγαίνει στον χώρο της τουαλέτας που του έχεις ορίσει, προκειμένου να μάθει τη σωστή ρουτίνα. Επιβράβευσέ το όταν χρησιμοποιεί σωστά την τουαλέτα, όμως ακόμα κι όταν κάνει λάθος μην το τιμωρήσεις.

Τα λάθη που κάνεις με την εκπαίδευση του σκύλου σου

Αν και τα κουτάβια χρειάζονται χώρο για να τρέξουν, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ποιότητα της αλληλεπίδρασης και της προσοχής σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News