Μπορεί να μην μπορεί να σου μιλήσει, δεν θα ακούσεις ποτέ τη λέξη “σ’αγαπώ” αλλά θα στο δείξει με κάθε τρόπο και θα το νιώσεις. Γιατί έτσι είναι ο σκύλος. Πιστός και αγαπησιάρης. Ποιοι είναι οι τρόποι που ο σκύλος σου λέει σ’αγαπώ;

Είναι ο καλύτερός σου φίλος γιατί δεν θα σε προδώσει ποτέ και πάντα θα είναι εκεί για να σε ακούσει. Σε καταλαβαίνει, όπως τον καταλαβαίνεις κι εσύ. Ποιοι είναι, όμως, οι τρόποι που ο σκύλος σου λέει σ’αγαπώ;

Αν αναρωτιέσαι αν το αγαπημένο σου τετράποδο σ’αγαπά ή όχι, τότε εμείς είμαστε εδώ για να σου λυθεί η απορία!

Τρόποι που ο σκύλος σου λέει σ’αγαπώ!

Σε κοιτά μέσα στα μάτια

Σε κοιτά αμέσως στα μάτια και σου λέει σ’αγαπώ. Γιατί δεν το ακούς;  Οι επιστήμονες έχουν αποκαλύψει πως όταν σε κοιτούν μέσα στα μάτια, τότε αναπτύσσουν έντονους συναισθηματικούς δεσμούς με τους ανθρώπους. Δεν είναι creepy, αλλά είναι τα πιο γλυκά puppy eyes!

Σου φέρνει τα παιχνίδια του

τρόποι που ο σκύλος σου λέει σ'αγαπώ

Photo: dashamuller/Fotolia

Αν ο σκύλος σου σου φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, μπορείς να είσαι βέβαιος ότι σε αγαπά! Τα σκυλιά είναι πολύ κτητικά με τα παιχνίδια τους (και το φαγητό τους) κι αν σου το προσφέρει σημαίνει πως όχι μόνο σε εμπιστεύεται αλλά νιώθει και ασφαλής δίπλα σου.

Χασμουριούνται όταν χασμουριέσαι

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει, πως όπως με τους ανθρώπους έτσι και με τα σκυλιά το  χασμουρητό είναι μεταδοτικό! Και αν ο σκύλος σου χασμουριέται, όταν χασμουριέσαι τότε δείχνει συμπόνια!

Κι όμως, συμβαίνει και στα σκυλιά! Κι αν θέλεις να το τσεκάρεις, τότε μπορείς να χασμουρηθείς και να δεις την αντίδρασή του.

Κουνάει την ουρά του

τρόποι που ο σκύλος σου λέει σ'αγαπώ

Photo: Adam Griffith

Όταν ο σκύλος κουνάει την ουρά του, είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσει μαζί σου. Όταν κουνάει την ουρά του μπορείς να καταλάβεις αν είναι από χαρά ή όχι! Και όταν γυρνάς σπίτι μετά από μέρες, τότε μπορείς να καταλάβεις πόσου του είχες λείψει!

Χουχουλιάζετε μαζί

Ενώ οι απόψεις διίστανται στον αν στα σκυλιά αρέσει να χουχουλιάζετε παρέα και να κάθεστε στον καναπέ, οι επιστήμονες θεωρούν πως τους αρέσουν οι αγκαλιές.

Οι αγκαλιές φέρνουν πιο κοντά τον ιδιοκτήτη με το κατοικίδιου, ενώ ο σκύλος νιώθει άνετα και ασφαλής!

Σε αφήνει να του πιάνεις το κεφάλι

τρόποι που ο σκύλος σου λέει σ'αγαπώ

freepic.diller / Freepik

Ακόμα ένας τρόπος για να σου δείξει ότι σε αγαπά, είναι όταν σε αφήνει να του χαϊδεύεις το κεφάλι, κλείνει τα μάτια και το απολαμβάνει. Στα σκυλιά συνήθως δεν αρέσει να τα πειράζουν στο κεφάλι καθώς το βλέπουν σαν απειλή. Αν ο σκύλος σου, λοιπόν, σε αφήνει σημαίνει πως είσαι μοναδικός!

Διαβάστε επίσης:

Τα πράγματα που συνειδητοποιείς μόλις υιοθετήσεις έναν σκύλο σε…comics!

Photo: unsplash