Ο αγαπημένος σου φίλος, χρειάζεται πάνω από όλα το χρόνο σου και την αγάπη σου. Πολλά από αυτά που μπορούν να τον κρατήσουν απασχολημένο, συμβάλλουν στο να διατηρήσεις την ψυχική υγεία του σκύλου σου.

Με αυτούς του τρόπους θα διατηρήσεις την ψυχική υγεία του σκύλου σου

Ο σκύλος σου έχει ανάγκη από επικοινωνία και διαρκώς προσπαθεί να σου δείξει τι θέλει και τι αισθάνεται.

tips για έναν ευτυχισμένο σκύλο
Unsplash/ Joe Caione
  1. Ασκήσεις υπακοής – Οι ασκήσεις υπακοής με απλές εντολές μπορούν να κρατήσουν το μυαλό του σκύλου σου σε μία διέγερση η οποία του χρειάζεται καθημερινά.
  2. Εναλλαγή παιχνιδιών – Μπορείς να εναλλάσσεις τα παιχνίδια του κάθε βδομάδα και έτσι να κρατάς πάντα αμείωτο το ενδιαφέρον του.
  3. Παιχνίδι με άλλα σκυλιά – Είναι σημαντικό για το σκύλο σου και την ψυχική του υγεία να συναναστρέφεται και με άλλα σκυλιά ώστε να κοινωνικοποιείται και να παίζει όπως δε μπορεί να παίξει μαζί σου.
  4. Καθημερινή άσκηση – Η καθημερινή του άσκηση θα κρατήσει και την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία σε καλύτερα επίπεδα.
  5. Διαδραστικά παιχνίδια – Παιχνίδια που κάνουν θόρυβο ή που μιλούν όχι μόνο εκείνα που τα ζουλάς και κάνουν τον κλασικό ήχο μπορούν να κρατούν σε διέγερση την ψυχολογία του σκύλου σου.
  6. Εναλλαγή στη βόλτα – Μην πηγαίνετε πάντα από την ίδια διαδρομή. Είναι καλό τόσο για το σκύλο σου όσο και για σένα να ανακαλύπτεται νέες διαδρομές.
  7. Πάρκα για σκύλους – Τα πάρκα για σκύλους είναι η καλύτερη επιλογή αν θες να κρατήσεις την ψυχική του υγεία σε καλά επίπεδα όπως επίσης και να εναλλάσσεις τα πάρκα που επισκέπτεστε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News