Ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού, έχει γίνει η σκιά σου και σε ακολουθεί ακόμη και στο μπάνιο.. Και γι΄αυτό υπάρχει λόγος!

Αν είσαι κι εσύ γονέας ενός τετράποδου, τότε ξέρεις πολύ καλά ότι ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού. Το ζεις καθημερινά, αν σηκωθείς απ΄τον καναπέ θα σηκωθεί κι εκείνος, αν σηκωθείς από το κρεβάτι το ίδιο, αν δε είσαι έτοιμος να φύγεις από το σπίτι χωρίς εκείνον, θα πηδήξει πάνω σου!

Ο σκύλος σε ακολουθεί παντού και υπάρχουν λόγοι για αυτό, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί επιστημονικά!

4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού

Είσαι ο γονέας του

Κι, όμως, στα μάτια του είσαι ο γονέας του, ειδικά όταν είναι κουτάβι. O σκύλος σου σε ακολουθεί παντού επειδή σε εμπιστεύεται και σε αναγνωρίζει σαν τον γονέα του. Σε ακολουθεί παντού, ακόμη και μέσα στο νερό στη θάλασσα. Το κάνει από ένστικτο, ειδικά όταν είναι 3 με 12 εβδομάδων.

Ενισχύει τη σχέση σας

Συχνά τα σκυλιά θα ακολουθήσουν τον ιδιοκτήτη τους, όταν η σχέση τους είναι πολύ στενή. Όταν είσαι εσύ αυτός που τον πηγαίνεις βόλτα, όταν είσαι εσύ αυτός που του βάζεις φαγητό και του κάνεις χάδια, τότε το αναγνωρίζει. Και φυσικά θα ακολουθήσει εσένα!

Συγκεκριμένη ράτσα

Υπάρχουν μερικές ράτσες σκύλων που είναι πιο κοντά με τους ανθρώπους, σε ακολουθούν περισσότερο από άλλες ράτσες. Κι αν ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού, τότε ανήκει σε μια από αυτές τις ράτσες!

Συντροφιά

Ίσως ο πιο προφανής λόγος. Ο σκύλος θέλει τη συντροφικότητά σου, την παρέα σου. Ένας σκύλος “συνδέεται” με έναν άνθρωπο, όπως ένα παιδί με τον γονέα. Ο δεσμός αυτός εξελίσσεται και γίνεται ακόμη πιο δυνατός.

Τα οφέλη απ’ το να σε ακολουθεί ο σκύλος σου

Όλοι θέλουμε να περνούμε χρόνο με τον σκύλο μας και σε όλους λίγο-πολύ αρέσει όταν ο καλύτερός του φίλος τον ακολουθεί.

Όταν ένας σκύλος περνά χρόνο με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τότε αναπτύσσουν μια πιο ιδιαίτερη σχέση. Και αυτό βοηθά στην ψυχολογία και την υγεία του σκύλου σου.

Εσύ σαν γονέας μπορείς να καταλάβεις καλύτερα ορισμένες συμπεριφορές του σκύλου σου κι εκείνος, όμως, το ίδιο για σένα! Παρακολουθούν κάθε κίνησή μας για να δουν αν μπορούμε να καταλάβουμε αυτό που θέλουν να μας ζητούν και πώς αλληλεπιδράμε μαζί τους.

Αλλά κι εσύ ως γονέας, νιώθεις ότι έχεις μια παρέα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει πως η συναναστροφή με έναν σκύλο μειώνει σημαντικά τα επίπεδα άγχους!

Διαβάστε επίσης:

5 +1 τρόποι που ο σκύλος σου λέει “σ’αγαπώ”!

Photo: unsplash/Andrew Schultz