Υπάρχει σωστός τρόπος για να βγάζεις τον σκύλο σου βόλτα; Ναι, υπάρχει και το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι δεν πρέπει να το κάνεις από αγγαρεία!

Τα σκυλιά είναι η καλύτερη παρέα στη βόλτα, σε σηκώνουν από τον καναπέ και σε… γυμνάζουν! Αλλά υπάρχει σωστός τρόπος για να βγάζεις βόλτα τον σκύλο; Τι πρέπει να κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη βόλτα;

Για να ευχαριστηθείτε και οι δύο τη βόλτα, υπάρχουν μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις!

Κάνε τη βόλτα με τον σκύλο σου, ευχάριστη εμπειρία και για τους δυο

Μην ξεχνάς το λουράκι

τρόπος για να βγάζεις τον σκύλο σου βόλτα

Δεν γίνεται να πας βόλτα τον σκύλο σου χωρίς λουράκι. Θα αποτρέψεις από το να σου φύγει ή να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Αν ο σκύλος σου τραβάει συνέχεια το λουράκι του, τότε δοκίμασε να βάλεις ένα κολάρο γιατί ίσως έχεις καλύτερα τον έλεγχο και για εκείνον μπορεί να είναι πιο άνετο.

Tip! Μη βάλεις το λουράκι του όσο είστε μέσα στο σπίτι, γιατί μπορεί να… κάνει την ανάγκη του από χαρά!

Να έχεις πάντα μαζί σου μια σακούλα

Μην ξεχάσεις να προετοιμαστείς κατάλληλα και να βάλεις στην τσάντα σου μια σακούλα, γιατί θα τη χρειαστείς. Όταν ο σκύλος σου κάνει την ανάγκη του θα πρέπει να τα… μαζέψεις. Βάλε το χέρι σου μέσα στη σακούλα και καθάρισε το σημείο!

Νερό

τρόπος για να βγάζεις τον σκύλο σου βόλτα

teksomolika / Freepik

Είναι σημαντικό να πάρεις νερό και για σένα και για τον σκύλο σου. Μπορείς να πάρεις ένα μικρό, πλαστικό πιατάκι για να του βάλεις λίγο νερό.

Μια στάση παρακαλώ!

Κάντε μια στάση γιατί την έχετε και οι δύο ανάγκη. Παίξε με τον σκύλο σου, δώστου να πιει νερό και καθίστε κάπου να… ξαποστάσετε! Μπορείτε όση ώρα κάνετε τη στάση να κοινωνικοποιηθείτε και να κάνετε καινούργιους φίλους!

Φυσικά, μη χάσεις ποτέ τον σκύλο σου απ’ τα μάτια σου!

Είναι ο σκύλος σου έτοιμος;;

Πριν πάτε βόλτα, βεβαιώσου ότι ο σκύλος σου είναι έτοιμος να πάτε βόλτα, αν είναι υγιής, αν έχει διάθεση να περπατήσει. Ναι, υπάρχουν στιγμές που και ο σκύλος σου βαριέται να κουνηθεί και να κάνει μεγάλες αποστάσεις.

Δώστου λιχουδιά επιβράβευσης

τρόπος για να βγάζεις τον σκύλο σου βόλτα

Photo: Stocksy/Victor Torres

Μόλις επιστρέψετε από τη βόλτα σας, δώσε στον σκύλο σου μια λιχουδιά για να τον επιβραβεύσεις επειδή ήταν υπάκουος και καλός. Κι έτσι, θα πρέπει να είναι σε κάθε σας βόλτα!

Διαβάστε επίσης:

3+1 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού!