Το μοναδικό τρόφιμο που δεν πρέπει να δώσεις ποτέ στον σκύλο σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Ίσως είσαι από εκείνους που δεν μπορούν να αντισταθούν στα puppy eyes και δίνουν στον σκύλο τους να τσιμπήσουν λίγο απ’ το φαγητό που τρώνε. Ωστόσο , υπάρχουν μερικά τρόφιμα που είναι τοξικά για τον σκύλο σου και πρέπει να δώσεις προσοχή.

Είναι γνωστό πως το αγαπημένο σου τετράποδο όσο κι αν του δώσεις να φάει, άλλο τόσο θα θέλει. Όσο κι αν θέλει να τα δοκιμάσει όλα, εσύ είσαι αυτός που έχεις την ευθύνη και πρέπει να προσέχεις. Τρόφιμα που είναι τοξικά για τον σκύλο σου θα πρέπει να απαγορεύονται γιατί έχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία του.

Φυσικά και δεν θα δώσεις σοκολάτα στον σκύλο σου, αλλά υπάρχουν κι άλλα τρόφιμα, πιο «ύπουλα» που ίσως να μην γνωρίζεις ότι του κάνουν κακό.

Και ένα από αυτά – προς έκπληξη πολλών- είναι το σταφύλι. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτήν την περίπτωση γιατί μπορεί ο σκύλος σου να λαχταρά να φάει λίγο σταφύλι αλλά είναι τοξικό για εκείνον.

τρόφιμα που είναι τοξικά για τον σκύλο

Αν ο σκύλος σου στο παρελθόν έχει φάει ένα με δύο σταφύλια, αυτό είναι εντάξει αλλά ακόμη και μια μικρή ποσότητα μπορεί να επιδράσει τοξικά και να βλάψει την υγεία του.

Η κατανάλωση σταφυλιών (ακόμη και σταφίδας) έστω και σε μικρές ποσότητες, είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο πεπτικό σύστημα αλλά και στα νεφρά των σκύλων.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν ποιο είναι αυτό το τοξικό συστατικό στα σταφύλια που επηρεάζει τόσο πολύ τα σκυλιά μας.

Μερικές από τις επιπτώσεις στα σκυλιά είναι κοιλιακό άλγος, στομαχικές διαταραχές, απώλεια όρεξης, νεφρική ανεπάρκεια, αφυδάτωση, επιληπτικές κρίσεις, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Αλλά αν ο σκύλος σου τα καταναλώσει χωρίς να το γνωρίζεις;

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να τα έχεις σε ένα σημείο ασφαλείας. Αν για παράδειγμα, βγάλεις το βράδυ για να φας σταφύλια, τότε μην τα αφήσεις πάνω στο τραπεζάκι, κοντά στο κομοδίνο ή οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να τα επιστρέψεις στο ψυγείο, ώστε να μην έχει πρόσβαση σε αυτά ο σκύλος σου.

Σύμφωνα με το PetMD, αν ο σκύλος σου έχει σημάδια αδυναμίας, πέφτει σε λήθαργο, κάνει εμετό ή διάρροια, τότε πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρο.

τρόφιμα που είναι τοξικά για τον σκύλο

Τα γαστρεντερικά προβλήματα και η αλλαγή στη συμπεριφορά είναι σημάδια ότι το σκυλί σου είναι άρρωστο και πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό.

Αν θέλεις να του πετάξεις κάτι για να παίξετε στο σπίτι, μπορεί αντί για σταφύλια να του δώσεις βατόμουρα που δεν είναι τοξικά αλλά αντιοξειδωτικά!

Διαβάστε επίσης:

Η ηπατική νόσος στα σκυλιά μπορεί να είναι μοιραία. Μάθε ποια είναι τα συμπτώματα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved