Πολλές φορές αποφεύγουμε να δώσουμε στον σκύλο μας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν ορισμένα από αυτά στην υγεία τους. Για το μόνο συστατικό το οποίο δεν θα πρέπει να αμφιβάλουμε πως μόνο καλό μπορεί να κάνει στο κατοικίδιό μας είναι το καλαμπόκι. Πράγματι, το καλαμπόκι αποτελεί ιδανική τροφή για τους σκύλους γι΄ αυτό και εμφανίζεται σε πολλές τροφές και λιχουδιές τους.

Αυτές είναι οι πιο διάσημες συνταγές για λιχουδιές σκύλων στο TikTok και οι τετράποδοι φίλοι μας θα τις λατρέψουν

Καλαμπόκι: Μια υπερτροφή για τους σκύλους

Εάν έχουμε καλαμπόκι και θέλουμε να φτιάξουμε λιχουδιές για τον σκύλο μας πρέπει πρώτα να φροντίζουμε ότι είναι απλό χωρίς πρόσθετο αλάτι ή βούτυρο. Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη του καλαμποκιού στη διατροφή του σκύλου μας;

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κτηνίατροι συνιστούν μέτρο στο καλαμπόκι που θα δώσουμε στον σκύλο μας. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλά οφέλη, τα οποία συνοψίζουμε:

  • Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων.
  • Πλούσιο σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και υγιή λίπη για την προώθηση της υγείας του εντέρου.
  • Περιέχει λινολεϊκό οξύ, ένα απαραίτητο ωμέγα-6 λιπαρό οξύ.
  • Περιέχει καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη για την προαγωγή της υγείας των ματιών.
  • Υψηλή σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες.

Μπορούμε να πούμε, λοιπόν, ότι το καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή ενός σκύλου και είναι λογικό. Άλλωστε, είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά προϊόντα για σκυλάκια. Και γνωρίζοντας ότι προάγει την υγεία του εντέρου, την υγεία των ματιών και γενικά φέρνει πρωτεΐνες και καλούς υδατάνθρακες στη διατροφή ενός σκύλου είναι βέβαιο πώς μπορούμε να αναμείξουμε λίγους σπόρους καλαμποκιού σε κάθε γεύμα του κατοικίδιου μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News