Έχεις σκεφτεί ότι ο σκύλος το Καλοκαίρι υποφέρει από τη ζέστη; Δεν ενοχλεί μόνο εσένα η ζέστη, αλλά και το σκυλάκι σου, ειδικά αν ζει σε εξωτερικό χώρο και δεν είναι όλη μέρα μες το σπίτι. 

Ο ανεμιστήρας και το κλιματιστικό δεν είναι οι μόνες λύσεις. Σκέψου ότι τα πρωινά που βγαίνεις βόλτα με τον σκύλο σου, αυτός ζεσταίνεται. Ωστόσο, όλο και κάποιες συμβουλές υπάρχουν που θα σε βοηθήσουν να τον κρατήσεις δροσερό, περιορίζοντας τους κινδύνους από τους οποίους κινδυνεύει ο σκύλος σου το Καλοκαίρι.

Σκύλος το Καλοκαίρι: Tips για να τον δροσίσεις

Άφθονο, κρύο νερό 

Το σκυλί σου πρέπει να έχει πάντα στη διάθεσή του δροσερό και μπόλικο νερό τώρα το Καλοκαίρι. Μην περιορίζεις το νερό που πίνει και μην μετράς τις γουλιές του. Είναι λογικό το Καλοκαίρι να χρειάζεται λίγο νερό παραπάνω σε σχέση με τον Χειμώνα.

Παιχνίδια με το νερό 

Ένα υγρό σκυλί είναι ένα δροσερό σκυλί. Ο Δρ. Reynolds προτείνει να προγραμματίσεις υπαίθριες καλοκαιρινές δραστηριότητες με το σκύλο σου, ώστε να περιλαμβάνουν κάποιο παιχνίδι με νερό.

σκύλος το Καλοκαίρι

Pexels

Όχι στη μεσημεριανή ζέστη 

Μπορεί να έχετε και οι δυο σας συνηθίσει να βγαίνετε βόλτα το μεσημέρι. Μια ήπια, συννεφιασμένη μέρα με χαμηλή υγρασία μπορεί να είναι εντάξει για μεσημεριανό περίπατο ή τρέξιμο. Ωστόσο, αν ο υδράργυρος είναι αρκετά υψηλός, είναι καλύτερο να αποφύγεις τη μεσημεριανή βόλτα με το σκυλάκι σου.

Γενικά το μεσημέρι είναι καλό ο σκύλος σου να βρίσκεται σε σκιερό μέρος, αν όχι μες το σπίτι.

Το σωστό κούρεμα 

Φρόντισε να περιποιηθείς τον σκύλο σου το Καλοκαίρι, κουρεύοντάς τον, αφού είναι λογικό η τρίχα του να τον ενοχλεί. Κράτα το τρίχωμά του περιποιημένο και υγιές, ώστε το δέρμα του σκύλου σου να αναπνέει καλύτερα και να δροσίζεται.

Ποτέ μόνος του στο αυτοκίνητο 

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις το σκυλάκι σου μόνο του στο αυτοκίνητο. Ειδικά όταν κάνει ζέστη, το αυτοκίνητο υπερθερμαίνεται και μέσα σε λίγα λεπτά ο σκύλος σου μπορεί να πάθει ασφυξία και θερμοπληξία, ακόμα κι αν έχεις αφήσει λίγο το παράθυρο ανοιχτό. Είναι φυσικά καλύτερο να τον αφήσεις στο σπίτι από το να τον πάρεις μαζί σου και να μείνει μόνος του στο αυτοκίνητο.

Διάβασε ακόμα:

Ο σκύλος σου υποφέρει το Καλοκαίρι κι αυτοί είναι οι κίνδυνοι

Photo: Pixabay