Μπορεί ο σκύλος να είναι κολυμβητής εκ φύσεως, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις το νου σου σε ορισμένα πράγματα όταν ο σκύλος σου κολυμπάει. Όταν λοιπόν αποφασίσεις να πάρεις τον πιστό σου φίλο και να πάτε μια βόλτα προς την παραλία υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Τι να προσέξεις όταν ο σκύλος σου κολυμπάει

  • Όταν πάτε για κολύμπι στη θάλασσα, θα πρέπει να προσέξεις πολύ μην πάει ο σκύλος σου σε μεγάλο βάθος και μετά είναι δύσκολο να βγει ή τον παρασύρει κάποιο ρεύμα. Ορισμένες φορές τα σκυλιά είναι τόσο αφοσιωμένα σε μια μπάλα που μπορεί να έχει πεταχτεί πολλά μέτρα μακριά και να κολυμπάνε απλά μέχρι να την φτάσουν.
  • Ακόμη καλό θα ήταν να ενημερωθείς για το αν η θάλασσα έχει μέδουσες. 
  • Μην αφήνεις τον σκύλο σου να κολυμπάει όταν είναι πολύ κουρασμένος. Τα σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχουν τόσες αντοχές.skilos-thalassa-ipopgr
  • Μην αφήνεις τον σκύλο σου να καταπίνει θαλασσινό νερό γιατί είναι πολύ πιθανό να του προκαλέσει πρόβλημα.
  • Ξέπλυνε το θαλασσινό νερό και την άμμο από το τρίχωμα του σκύλου σου μετά το κολύμπι.
  • Φρόντισε να έχει πάντα καθαρά και στεγνά αυτιά μετά το μπάνιο. Το νερό που παραμένει στα αυτιά, ιδιαίτερα εάν δεν είναι από καθαρή θάλασσα, μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη των αυτιών.

Κι ένα tip για εκτός θάλασσας!

Αφού έχεις βάλει αντηλιακό και σπρέι που να απωθεί τα έντομα, μην ξεχάσεις να προστατέψεις και τα πατουσάκια του! Ακόμα και το περπάτημα από το σπίτι μέχρι το αυτοκίνητο, μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα πατουσάκια του σκύλο του. Βεβαιώσου πως το πεζοδρόμιο δεν ζεματάει (διαφορετικά παρ’ τον αγκαλιά), ενώ είναι καλό να του τα δροσίζεις συχνά πυκνά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Χρήσιμα tips για την ασφάλεια του σκύλου σου στην πισίνα!